SG.hu

HP támogatás a Pannon Egyetemnek

A veszprémi Pannon Egyetem neves európai egyetemek társaságában nyert informatikai pályázatot.

A HP több mint 130 országot tömörítő Európai, -Közel-Keleti és Afrikai régiója nemrégiben két nemzetközi adományozási pályázatot is hirdetett, melyeken magyar sikerek születtek, ráadásul két veszprémi oktatási intézmény járt sikerrel 2006-ban. A Technológia a felsőoktatásban nevű pályázaton a Pannon Egyetem győzött, bekerülve ezáltal a HP által támogatott rangos egyetemek sorába, míg az általános és középiskolák számára meghirdetett programon a veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola.

A HP Európa, Közép-Kelet és Afrika (EMEA) régiókat összefogó központja 2006-ban a modern technológia oktatásban történő alkalmazásának és elterjedésének támogatását tűzte ki pályázatai céljául. A felsőoktatási pályázaton több magyar egyetem is részt vett, köztük a Pannon Egyetem. A jeles szakértőkből álló nemzetközi bíráló bizottság idén tizenkét felsőoktatási intézménynek ítélt támogatást, köztük a magyar felsőoktatási intézménynek.

A pályázat keretében korszerű információtechnológiai eszközök, többek között HP tablet PC, projektor, nyomtat, digitális fényképező, valamint HP szoftverek kerültek a Pannon Egyetemre. A HP ezen felül technológiai támogatást nyújt az intézménynek, s bekapcsolja egy nemzetközi egyetemi hálózatba. Az elnyert eszközök felhasználásával az egyetem egy már évek óta oktatott tárgy (Egészségügyi információs rendszerek) megújítását valósítja meg. A Műszaki informatika szak egészségügyi informatika szakirányán tanított tárgy idén szeptembertől már a HP tablet PC-ket használja, a tematika ennek megfelelően került átalakításra. A kurzust az egyetem a Veszprémi Kórházzal közös együttműködésben indította útjára, melynek kiemelt témája a mobil eszközök/információs rendszerek programozása egészségügyi alkalmazásokkal. A HP adomány értéke mintegy 20.000.000 forint.

A HP az általános és középiskolák számára is programot hirdetett 2006-ban, melynek keretében korszerű informatikai eszközökkel támogatja az oktatást. A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola sikeresen pályázott. Az intézmény egy millió forint értékben kapott HP noteszgépet, kiegészítőket, lézer nyomtatót, projektort és digitális fényképezőgépet.

A most ünnepélyesen is átadott támogatás újabb lehetőséget jelent az érintett oktatási intézmények számára a tudásalapú társadalmak sorába történő minél gyorsabb és sikeresebb bekapcsolódásra, melynek révén az értelmiségi képzés elméleti alapjait hatékonyan egészíti ki és teszi teljessé a modern technológia gyakorlati alkalmazása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!