Gyurkity Péter

A Google vezére az Apple igaz­ga­tó­ta­ná­csában

Eric Schmidt, a keresőcég vezérigazgatója az Apple igazgatótanácsához csatlakozott, ami szinte azonnal beindította az összeesküvés-elméleteket. Utóbbi céget eközben a Greenpeace kritizálja.

Az Apple közleményben adta hírül Schmidt csatlakozását az igazgatótanácshoz, amely eddig is meglehetősen nagy neveket foglalt magában. Példaként említhető Al Gore egykori alelnök, vagy Arthur Levinson, a Genentech vezére, de a Google-nak sem kell szégyenkeznie, hiszen soraikban tudhatják Paul Otellinit az Intel képviseletében, illetve Levinsont, aki itt is jelen van. Főleg ez utóbbi személy kapcsán merülnek fel különböző találgatások, többen találgatják, hogy mi állhat a többszörös összefonódás hátterében.

A hivatalos bejelentésben a két vállalat hasonló felfogását és státuszát említik: mind az Apple, mind a Google igyekszik elkülöníteni magát a fő vonaltól, a mainstream-től, egyfajta különcként, bátor újítóként megjelenve a nagyközönség előtt. "Az Apple egyike azon cégeknek, amelyek a leginkább csodálok" - fogalmazott Schmidt, de a másik oldal sem fukarkodott a dicséretekkel. "Eric fantasztikus munkát végzett és végez a Google vezérigazgatójaként. Hozzánk hasonlóan a Google is az innovációra fókuszál, és Eric tapasztalata sokat jelenthet az Apple-nek is az elkövetkező években" - jelentette ki Steve Jobs.

Az összeesküvés-elméletek fabrikálóinak most van min csámcsogniuk, hiszen a keresőcég épp a napokban formált szövetséget az eBay aukciós hálózattal, amelynek keretében átveszi az USA-n kívüli reklámtevékenységet. Kétségkívül érdekes lenne belelátni a Google kártyáiba, de a cég eddig is ügyesen leplezte terveit és elképzeléseit, így valószínűleg marad a találgatás.

Az Apple-hez kapcsolódó hír, hogy a Greenpeace nem túl kedvező helyre rangsorolta a céget legújabb besorolásában. A környezetvédő szervezet írásában az újrahasznosítás kérdése helyett ezúttal inkább a gyártás során felhasznált mérgező anyagokra koncentrált, és ezek mennyisége, aránya szerint állította össze a gyártó cégek toplistáját. Az élen a Nokia és a Dell végzett - főként a PVC és a brómozott égésgátló anyagok (BFR) száműzésének köszönhetően -, míg az utolsó a kínai Lenovo lett, amelyet elmarasztaltak. Az Apple a Greenpeace szerint jóval többet is tehetne a környezet megóvásáért, és ennek elmaradását kiemeli a cég arculata, hiszen szeretnek nagy újítóként megjelenni.

A cég a Lenovóval együtt védekezik, hangsúlyozván, hogy korlátozták az említett anyagok felhasználását és többek között száműzték az ólmot tartalmazó CRT, vagyis katódsugaras monitorokat a terméklistáról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #11
    Szerintetek HA ne adj Isten az Apple egyesül a SUN-al ... nem zörög a haraszt ... és ezt tudta előre a Google? Nos?
  • abzu #10
    Szerintem az apple ki fogja ütni nem sokára az M$-t és úgy mint most szövi az M$- Dell úgy Szövi Apple - Google.
  • abzu #9
    Akkor ha csak arra várna akkor felvásárolt volna ,de lehet hogy bill Gates utódja meg is teszi azt.
  • MrPrise #8
    Ezt úgy értették szerintem, hogy nem másokat utánoz mint Má$ok, hanem fejleszt, a saját ötleteit valósítja meg. Amelyek legtöbbször persze korábbi ötletek továbbfejlesztése, továbbgondolása.
  • lyzu #7
    lehet h a google-ös ügynökök mindjárt jönnek értem :D:D
  • lyzu #6
    oda h, ahogy a net egyre fontosabb lesz, még a mostaninál is, a google-nek akkora hatalma lesz, h akárkit képes lesz majd tönkre tenni, vagy éppen királlyá...
    és ezt csak pl a keresőre értem, azt látunk amit majd akarnak h látunk
    ekkora hatalommal akár még háborúkat is képes lenne kirobbantani...
  • Inquisitor #5
    Ha bedarálják az Applet, akkor lesz nekik PC gyártójuk, meg leeshet az iTunes-os pénzes zene/video letöltés is. Ott van nekik az eBay, van saját Office alkalmazásuk, levelező rendszerük, stb.
    Vajh, hová fajul ez?
  • airwalker #4
    Ilyen marhaságot méh nem hallottam:
    "mind a Google igyekszik elkülöníteni magát a fő vonaltól, a mainstream-től"
    Ha a Google nem mainstream kereső, akkor melyik az?
  • DjDano #3
    szerintem a Microsoft csak arra vár hogy a Google meghízzon és utána felvásárolja ;)

    A keresőt meg átnevezik Gaates-re :DD
  • erb #2
    En ezt valahogy nem talalom mulatsagosnak.