Specker Balázs

eBay - Google szövetség

A Google veszi át a Yahootól az eBay USA-n kívüli reklámtevékenységét, valamint a két óriás egyesíti erőit az online vevőket és eladókat összekötő "click-to-call" szolgáltatás keretien belül.

Az eBay bejelentette, hogy exkluzív szerződét köt a Google-lal online nemzetközi hirdetéseire, így jelenlegi partnere - a Yahoo - kezében csak az amerikai piac marad. A most megkötött üzlet egyike a Google közelmúltbeli sikereinek. A keresőóriás nemrég arról adott hírt, hogy az MTV Networksszel egy hirdetést támogató videós oldal tesztelését tervezik, korábban pedig a MySpace-szel és a News Corp. többi webes tulajdonával is sikerült megállapodniuk.

"A mostani - eBayjel kötött - egyezség a legfontosabb ezen a téren. Most már mindegyik új piacon jól láthatóak a Google törekvései. Ezek hatalmas üzleti lehetőségek a számunkra, nem tudni, mekkorára növik ki magukat a jövőben" - utalt a MTV-s webvideora, valamint a MySpace közösséggel és eBay-jel kötött partneri megállapodásra Eric Schmidt, a Google vezérigazgatója a CNet oldalán.

Az eBay úgy véli, a Google-lal való együttműködés még nem lesz jelentős hatással idei, illetve a jövő évi pénzügyi mérlegükre. Az aukciós oldal a jövőben egyre nagyobb mértékben kíván támaszkodni a kereső-hirdetésekre, hogy minél több alkudozót csábítson az oldalain zajló árverésekre és eladásokra. A "kérdezz egyet az eladódótól" reklámszlogenként is ismert szolgáltatás révén a potenciális vevő VoIP-on keresztül díjmentesen tehet föl kérdéseket az eladónak. A két cég a jövőben e lehetőség keretein belül egyesíti majd erőit, összekapcsolva eBay Skype-ját és a Google Talkot.

A keresőcég ezzel párhuzamosan elindította Google Apps for Your Domain névre hallgató csomagját is, melyben már meglévő szoftvereit kívánja összefogni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fflx #6
    mikor lesz ebay magyarorszagon, vagy legalabb ebay meretu, szintu szolgaltatas? (tudom-tudom vatera, de megis)
  • neevous #5
    Hiába, a Google szvsz még mindig színpatikusabb cég mint a microsoft.
  • pepe003 #4
    Google 4ever!
  • ZsoltiMC #3
    Mármint ijesztő, nem?
  • Inquisitor #2
    Nnnna, ez annál is "meglepőbb és mulatságosabb", mint ha "csak" csinált volna egy saját eBay-t. Tényleg kezd ilyesztő lenni.
  • BCS CORPS #1
    a google folytatja világ uralmi terveit