Figyelőnet

Miért adták el az iWiW-et?

Cseh Gábort, az iWiW Kft. volt vezetőjét kérdeztük a legnagyobb közösségi háló eladásával kapcsolatban felvetődött kérdésekről.

Pénteken a T-Online többségi tulajdonába került a legnagyobb hazai kapcsolatépítő szolgáltatás, az iWiW. Napok óta erről beszél a hazai internetes közösség. Többen aggódnak a jövőjéért, néhányan bizakodnak a szolgáltatás minőségének javulásában. A tranzakció előzményeiről, részleteiről faggattuk Cseh Gábort az iWiW Kft. volt ügyvezetőjét.

Mikor vetődött fel az eladás gondolata?
Cseh Gábor: A WiW-et megújító, iWiW-project legelején felvetődött az értékesítés gondolata, tehát mondhatjuk, hogy első pillanattól. Az iWiW működését biztosító 85 százalékos tulajdoni hányadát birtokló Virgo System Kft. mindig is üzleti alapon működő modellben gondolkodott.

Miért gondolták, hogy el kell adni a már jól működő kapcsolati hálót?
Cseh Gábor: Az iWiW értékesítésének oka egyértelműen az, hogy a vásárló képes és hajlandó megfizetni a jövőbeni bevételnövekedésben rejlő potenciált. Noha az iWiW operatív szinten már nyereséges volt, a tulajdonosok úgy gondolták, hogy egy tőkeerős cég gyorsabban és a kockázatokat csökkentve képes a lehetőséget kiaknázni. A nagyobb értékesítési csapattal és profi működtetési lehetőségekkel rendelkező T-Online ezt a potenciált vásárolta most meg.

Tárgyaltak-e másokkal?
Cseh Gábor: A hazai internet összes nagyobb szereplőjével tárgyaltak a működtetők, de számos szakmán kívüli érdeklődő, pénzügyi befektető is jelentkezett. A sajtóban megjelent információk pontosításául: az iWiW Kft. többségi tulajdonosa, a Virgo Systems adta el a tulajdonhányadát a T-Online-nak. A fennmaradó kisebb tulajdonhányadot az alapító Váradi Zsolt megtartotta, míg a Virgo Systemsnek a másfél éves sikeres működtetés után nagy tervei vannak az online média területén.

Nem aggódik az iWiW vezetősége azzal kapcsolatban, hogy a felhasználók a T-Online miatt elhagyják a szolgáltatást?
Cseh Gábor: A T-Online érdekeivel egyirányú egy ilyen jellegű közösségi szolgáltatás működtetése. Nem gondolom, hogy nagyobb számú felhasználó hagyná el a dinamikusan fejlődő közösségi oldalt.

Mi lesz az iWiW alkotóival, alkalmazottakként folytatják a T-Online-nál?
Cseh Gábor: Az a csapat, amelyik másfél éve átvette az akkor még WiW néven futó szolgáltatást, a továbbiakban nem vesz részt az iWiW alakításában. Váradi Zsolt egykori WiW-alapító évek óta a T-Online alkalmazottja, az iWiW fejlesztésében eddig nem vett részt, kritikus véleménye volt a projektről. Elképzelhető azonban, hogy most ismét feladatot kap az egykor elindított közösséggel kapcsolatban.

Az iWiW-tagok pénteken a sajtóból értesülhettek elsőként az oldal eladásáról. Miért nem jelentették be korábban az eladás tényét? Nem gondolja, hogy korrektebb lett volna a felhasználókkal szemben?
Cseh Gábor: Az eladás előtt nem lehetett igazán kommunikálni az ügyletről, az aláírás után pedig a régi tulajdonosok nem tudtak megegyezni az új tulajdonosokkal a kommunikáció mikéntjéről. Nyilván éles különbség van a két csapat stílusa között.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • norti #39
    myvipnél mióta beszélhetünk "dizájnról"? LOOOOOOOOL
  • M0rph3u5 #38
    akinek nem teccik az IWIW, annak ott a MyVIP... kevesebbet tud, de a design-ja százszor jobb...

    NEM CSAK AZ IWIW LÉTEZIK!!!
  • M0rph3u5 #37
    akinek nem teccik az IWIW, annak ott a MyVIP... kevesebbet tud, de a design-ja százszor jobb...

    NEM CSAK AZ IWIW LÉTEZIK!!!
  • sathinel #36
    az hogy ki kicsodát ismer, és mindenki levélcíme+egyébb adatok szerintem nem ok hogy egy multihoz kerül akit folyamatosan deljelentenek a fogyasztóvédelemnél és kész!!!!!!

    Erre varjál gombot.
  • sathinel #35
    Birka! A T-online nem a barátaidat vette meg, hanem az üzemeltetési/tulajdon jogot.

    Na ha ennyire nagyon tudod akkor nézz utánna mennyibőljönne ki ennek a megírása és az az összeg töredéke mint amennyiért megvették. Ha üzemeltetni szeretett volna valami ilyet akkor megírt volna egy jobbat. Náci banda az egéssz. Az adatait az embereknek meg megkérdezésük nélkül hogy lehet átadni egy profitorientált cégnek? Na ez a gáz ha te ezt normálisnak tartod elmehetnél hozzájuk dolgozni.
  • VRSDM #34
    ez is vicces körlveél :D

    Kedves Felhasználó!
    > > >
    > > > Ezúton szeretnénk segítségedet kérni az további
    > > fejlesztése
    > > > érdekében.
    > > > Nyilván te is észrevetted már, hogy az utóbbi
    > időszakban a
    > > > szolgáltatás sebessége lényegesen lassabb lett, illetve
    > > sok
    > > > funkció nem elérhető.
    > > > Ennek az az oka, hogy sok inaktív felhasználó van jelen
    > a
    > > > rendszerben. Ezek sajnos az aktív felhasználóktól veszik
    > > el
    > > > az amúgy is szűkös erőforrásainkat.
    > > > Hogy kiszűrjük ezeket a felhasználókat, a TE
    > segítségedre
    > > > is szűkségünk van!
    > > > Kérjük, küld tovább ezt a levelet az összes
    > ismerősödnek.
    > > > Az üzeneteket regisztrálni fogjuk, és ezzel teljes
    > > > biztonsággal meg tudjuk állapítani, hogy tényleg aktív
    > > > felhasználó vagy.
    > > > Fáradozásaidat minden 50 elküldött üzenet után egy Új
    > > > meghívóval jutalmazzuk.
    > > >
    > > > Segítségedet előre is köszönjük.
    > > > Mi továbbra is azon fogunk dolgozni, hogy az minél több
    > > > örömöt szerezzen minden felhasználónak.
    > > >
    > > > Köszönettel,
    > > >
    > > > Simó György vezérigazgató
    > > > T-Online Magyarország Zrt.
    > > >
    > > > http://t-online.hu/iwiwinfo
  • NagyMedve #33
    Sztem itt egy egyértelműen pénzszerzés céljából létrehozott dologról van szó, ami egyébként máshol már bevált dolog volt. Valószínűleg a fejlesztők is pénzből élnek, és úgy gondolták, hogy ezáltal kissé kibővítik ezirányú lehetőségeiket...nos, dógoztak vele, oszt bejött nekik. Más nem csinálta ezt, nekik nem is lett több pénzük.

    Azért ettől ez még lehet egy jó dolog. Nem értem azokoat, akik az eladás hírének hallatán rögtön azt mondják, hogy Akkor én ki is szállok!!!
    Birka! A T-online nem a barátaidat vette meg, hanem az üzemeltetési/tulajdon jogot. Ha te ezért nem beszélsz a barátaiddal az iwiwen, akkor talán nem is igazán voltak ott barátaid...

    Mellesleg nem vagyok iwiw-es, csak rosszul vagyok az efféle idióta hozzáállástól, ami sajna közel sem csak erre az esetre jellemző...
  • Hegyikecske #32
    Később valszeg még többet kapott volna érte, hacsak nem rontja el radikálisan!
  • Cat #31
    A hivatalos közlemény szerint majd 4 millió euró.
  • lancelot28 #30
    Ez van :