Berta Sándor

A Time Warner beszáll a mobil- és a játékpiacba?

Az óriáscég láthatólag úgy gondolja, hogy a számítógépes játékok és a mobilpiac még nem telített és azon gondolkodnak, hogy megvetik a lábukat ezen a két területen.

A legújabb befektetőjelölt nem más, mint a világ legnagyobb médiakonszernje, az amerikai Time Warner. "Ezen a két területen van még bepótolnivalónk " - idézte Richard Parsonst, a cégóriás igazgatótanácsának elnökét a Financial Times brit gazdasági napilap. A Time Warner tervei között több beruházás is szerepel, többek között, hogy a társaság mielőbb szeretne megvásárolni egy számítógépes és videójáték-fejlesztő céget. Konkrét jelöltekről még nem nyilatkozott a szakember.

Hosszú távon a konszern mindenképpen meg szeretné vetni a lábát a mobilpiacon is. Konkrét jelöltek még itt sincsenek, ám annyit Parsons elárult, hogy nyitva tartják a szemüket és európai és amerikai mobilcégeket egyaránt figyelnek. Az igazgatótanács elnöke ugyanakkor teljességgel elképzelhetetlennek tartotta az egy ideje már nagy nyomás alatt lévő AOL egészben vagy részben történő eladását, mivel a konszern mindenképpen a saját tulajdonában szeretné tartani az online szolgáltatót.

A szakember elképzelhetetlennek tartotta azt is, hogy a Time Warnert - részben vagy egészben - feldarabolják, mivel szerinte egy globális médiavállalkozásnak nagynak kell lennie és egy kézben kell összpontosulnia. Csak így lehet ugyanis elvégezni a szükséges beruházásokat és adott esetben kisegíteni az egyes részlegeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • irkab1rka #2
    Nem ők birtokolják Bugs Bunny-t?
  • Mice #1
    szerintem meg el fognak tűnni...