Specker Balázs

A CA bekebelezte a Qurb antispam céget

Alig hónap telt el egy hónap mióta a CA megszerezte a tűzfalalak fejlesztésével foglalkozó Tiny Software-t, a cég máris egy újabb internet biztonsági céget tudhat tulajdonában.

A CA bejelentette, hogy megvásárolta az e-mail biztonsági megoldásokat fejlesztő Qurb céget. Az ügylet pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra. A cég közleménye szerint a bővülés révén tovább erősítheti eTrust biztonsági szolgáltatásait, hozzáadva a kéretlen üzenetek blokkolásának lehetőségét. A CA már 2004-ben megvette a Qurb technológiájának licenc jogait eTrust termékei számára - írja a TechNewsWorld.

"A piacon szinte mindenki - az alkalmazottak tízezreiért felelős cégvezetőktől a kisvállalkozásokon át a magánszemélyekig - mind szeretnék a bejövő postafiókjukat felügyelni" - nyilatkozta Toby Weiss, a CA eTrust részlegének vezetője. "A Qurb azonosítás alapú email biztonsági rendszere megadja ezt a lehetőséget, így hatékonyan megvédhetjük felhasználóinkat szerte a világon a spamektől, adathalász e-mailektől, és más e-mail alapú támadásoktól, melyek alááshatják egy vállalkozás sikerét, kikezdhetik az információk titkosságát, és a mindennapi kommunikációt internetes fenyegetések aknamezejévé változtathatják" - nyilatkozta Weiss az ITWeb oldalán.

A cég állítása szerint a Qurb szoftver rögtön a telepítés után, mindenféle kézi beállítás nélkül hatásosan megállítja a kéretlen üzeneteket. Ezt úgy éri el, hogy egyből egy átfogó listát készít a jóváhagyott feladókról a már meglevő e-mail és kontakt mappák alapján. A Qurb 15 nyelven elérhető, és a PC Magazine szerkesztői díját is elnyerte, mint az elmúlt három év legjobb antispam megoldása. "A CA remek partner a Qurb számára és segített kiszélesíteni ügyfélkörünket az egész bolygóra" - mondta Felix Lin, a Qurb alapító vezérigazgatója, aki a CA-t, mint az eTrust üzleti stratégiáiért felelős alelnöke fogja erősíteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • FTeR #1
    "Alig hónap telt el egy hónap mióta"