Specker Balázs

Az Intel tovább terjeszkedik

Az Intel az XML szabványt használó routerek fejlesztésére szakosodott Sarvega megvételével újfent jelezte, hogy terjeszkedni kíván a kommunikációs eszközök piacán is.

A megállapodás részletei ugyan nem kerültek napvilágra, ám az köztudott, hogy a Sarvega 7 millió dolláros bevételt produkált 2003-ban és az Intelt is azon támogatói között tudhatja, melyek hozzájárultak a cég 20 millió dolláros alaptőkéjéhez. A mintegy öt éves múltra visszatekinthető Sarvega főleg XML routereivel szerzett magának hírnevet. Eszközük képes megvizsgálni az üzenetek tartalmát az XML nyelv segítségével és a hálózat megfelelő pontjára küldi azt. Említést érdemel még a vállalat XESOS alaptechnológiája, amely a piac neves szereplőivel, a Cisco Systems az Extreme Networks és a Foundry Networks eszközeivel verseng a piacon.

A Sarvega termékét az IP routerek és switchek kiegészítéseinek szánta. A ZapThink ipari elemzői előrejelzési szerint az XML alapú internetes és vállalati hálózati forgalom a 2004-es 15%-ról várhatóan mintegy 50%-ra fog ugrani 2008-ra - olvasható a TechNewsWorld oldalán. A Sarvega kínálatában megtalálhatók a Guardian biztonsági eszközök, a Context routerek, és a Speedway folyamatkezelő termékek.

Az Intel tovább kívánja vinni a Sarvega jelenlegi termékeit az Intel Software and Solutions Group részeként. A Sarvega alkalmazottait szeretnék megtartani, beleértve a vezérigazgató Christopher Darby-t is - áll az Intel sajtóközleményében. A processzorgyártó óriás úgy véli, a fúzió elősegíti vállalati termékcsaládjának elterjedését, ám a cég még nem határozott arról, hogy a jövőben Xeon vagy Itanium processzoraival közösen használja fel a Sarvega fejlesztéseit, vagy pedig hálózati processzor családjában hasznosítja őket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)