Specker Balázs

A Sun automatizálja a frissítéseket

A Sun Microsystems csütörtökön bejelentette, hogy döntött a patch-automatizálással foglalkozó Aduva megvásárlását illetően. Ezzel a cég végrehajtotta idei első tranzakcióját.

Az Aduva megoldásai igyekeznek megkönnyíteni a nyílt vagy vegyes forráskódú alkalmazások frissítését. A cég technológiája olyan vetélytársakkal verseng a piacon, mint a Levanta, a Red Hat, a PatchLink vagy a BigFix. A Sun eddig leginkább az Aduva OnStage termékével szimpatizált, amely a vállalati szintű patch-kezelés automatizálását tette lehetővé. A Sun és az Aduva tehát nem idegenek egymás számára.

Az Aduva jelenleg is nyújt frissítési szolgáltatásokat a Solaris és Linux szerverekhez. "Az Aduva megvásárlásával, a Sun az IT-szakemberek által leginkább emlegetett kényes pontot, a patch-kezelést célozta meg, és így a rendszerleállások és sebezhetőségek fő okát: az elavult rendszereket és patcheket" - olvasható Don Grantham, a Sun Services vezető alelnökének nyilatkozata a vállalat sajtóközleményében. "Tisztában vagyunk azzal, hogy vásárlóink mennyire keményen igyekeznek csökkenteni a kockázatot, növelni a hatékonyságot, és hogy minél több kézzel végzett munkát automatizáljanak az adat központokban, miközben egyre több számítógépes szolgáltatást hagynak a hálózatra" - foglalta össze Grantham.

Grantham azt is elmondta, hogy a technológia Solarisba való integrálásával, lehetővé tehetik vásárlóik számára, hogy egyetlen mozdulattal több ezer rendszert frissítsenek. Az OnStage a különálló szerverektől a több ezer, komplex hálózatokban működő számítógépből álló nagy adatközpontokig képes kiszolgálni az igényeket. "Mindenki foglalkozik patch-kezeléssel. Természetesen senki sem tud megfelelni az IT-szakemberek elvárásainak. Az eszményi kezelést sosem fogjuk elérni. A Sun úgy gondolja, az Aduva majd bővíti kínálatát" - értékelte a helyzetet Gordon Haff, az Illuminata vezető elemzője.

Az Aduva a Sun első idei felvásárlása, tavaly a SeeBeyond és a StorageTek került a cég tulajdonába.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!