Gyurkity Péter

A Microsoft volt pénzügyi igazgatója áll az Oracle élére

A neves szoftvercég Gregory B. Maffei, a Microsoft egykori pénzügyi igazgatójára bízta az elnöki teendőket, akitől agresszív fellépést és határozott vezetést várnak az elkövetkezendő hónapokban.

Az Oracle hivatalos sajtóközleményben adta hírül Maffei kinevezését, amelyből az is kiderül, hogy a volt pénzügyi igazgató nemcsak elnökként, hanem júliustól egyben pénzügyi igazgatóként is tevékenykedik majd. A szakember feladata igen széleskörű: Maffei felügyeli az Oracle jogi, humán erőforrás, gyártási és terjesztési részlegének felügyeletét, valamint a pénzügyi ügyeket.

"Greg kivételes vezető, aki óriási mennyiségű tapasztalatot halmozott fel a szoftver- és telekommunikációs ágazatban. Teljes vezetői gárdánk bizalommal tekint az új elnökkel folytatott együttműködés elé" - adott hangot elégedettségének Larry Ellison, a vállalat vezérigazgatója.

Maffei pályafutásának csúcspontja egyértelműen a Microsofthoz köthető. A 45 éves szakember 1993-ban csatlakozott a szoftvercéghez, és több vezetői beosztás után, 1997 és 2000 között pénzügyi igazgatóként dolgozott, a vállalat hatalmas beruházásait és növekvő bevételeit felügyelve. Az ott eltöltött időszak minden bizonnyal nagy szerepet játszott abban, hogy éppen rá esett az Oracle választása. Nnem véletlen, hogy az adatbázis-kezelők piacát vezető szoftvercég agresszív, határozott fellépést vár az új elnöktől, aki új lendületet hozhat a vállalatba. Igaz, az Oracle eddig sem panaszkodhatott, hiszen az elmúlt hónapokban több konkurens céget is felvásároltak, és meglehetősen magabiztosan tartják korábban kivívott előnyös pozíciójukat. Ezen akciók közül az Oblix, a ReTek, illetve a TimesTen felvásárlása, de legfőképpen a hosszú, hónapokon keresztül elhúzódó PeopleSoft-akvizíció érdemel említést, amely egy 50 ezer fős új nagyvállalat létrehozását jelentette, és az egész világon, így Magyarországon is kifejtette hatását.

A szoftvercég itthoni szerepét nem lehet lebecsülni: a Magyarországi Oracle Felhasználók Egyesülete évente rendezi meg konferenciáját, amelyen idén közel 400 látogató, 17 partnercég, valamint további 10 vállalat vett részt, kiállításokkal és előadásokkal tarkítva a programot. A vállalatok közötti együttműködést példázza a Synergon és az Oracle Hungary nemrég aláírt megállapodása, amely az egészségügyi intézmények közötti informatikai fejlesztésre irányul, és célja az egyes intézmények és orvosok, illetve a betegek és orvosok közötti kommunikáció feltételeinek javítása.

A vállalat ráadásul az elmúlt hónapban jelentette be, hogy Budapesten hozza létre új szakértői központját, amely a közszolgálati informatikai rendszerek bevezetését fogja támogatni az Európai Unióhoz újonnan csatlakozott országokban. Úgy tűnik tehát, hogy az Oracle számára Magyarország számít a térség központjának - reméljük, ez a felfogás a jövőben sem változik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!