Gege

Az Oracle alkalmazásai Mozillával is működnek

Az Oracle egy olyan projecten dolgozik, melynek eredményeképpen a Mozilla nyílt forráskódú szoftvere jobban kezeli az Oracle üzleti alkalmazásait. Az adatbáziskezelőt gyártó óriásvállalatnak ez legújabb lépése a nyílt forráskódú szoftverek népszerűsítésére.

Az Oracle és a Mozilla az e heti New York-i LinuxWorld konferencia - a Linux és a többi nyílt forráskódú szoftverek bemutatófóruma - kezdete előtt jelentették be együttműködési szándékukat. Az Oracle, a Microsoft riválisa a tavaly augusztusi LinuxWorld alkalmával ígérte meg, hogy fejlesztéseit linuxos gépekre helyezi át. Az együttműködésnek az a célja, hogy az otthoni számítógépeken futó Mozilla képes legyen a központi szervereken futó oracle-os adatbázisra csatlakozni, mondta Jill Schroeder, az Oracle szóvivője. Példának okáért a Mozillának van olyan levelezőmodulja, mely csatlakozhat az Oracle Collaboration Suit részét alkotó mailszerverre.

"A project még kezdeti fázisban van" - mondta Schroeder. "Az Oracle elvárásai szerint az együttműködést hivatalosan valamikor jövőre jelentik be" - tette hozzá.

Az Oracle már több éve kiállt a nyílt forráskódú szoftverek használata mellett, és szervereihez a szoftvereket is a nyílt forráskódú Linuxszal népszerűsíti. Az Oracle Mozillával történő együttműködése egyike az Oracle azon erőfeszítéseinek, hogy kliens oldalról is növelje a Linux támogatottságát.

A webböngészőt, e-mailküldő és online chates alkalmazásokat fejlesztő Mozilla nemrégiben vált ki az America Online-ból.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • b #4
    viszont a szupergamez még mindig nem teljesen támogatja a mozillát. :(

    ez a belépés még mindíg nem működik tökéletesen.
  • IrkaBirka #3
    Lets celebrate the end of m$ domination. Meghalt a király, éljen a király.

    ui. dolgozik valaki nem ms nem oracle adatbázissal mostanában, nem egy bank-ban/bank számára? (ott db2 van többnyire)
  • Yfel #2
    Jobb kesobb mint soha :o)

    Y