SG.hu

Az Oracle megvette az Oblixet

Az Oracle bejelentette, hogy felvásárolta az eddig magántulajdonban lévő Oblix szoftvercéget, amely identitás alapú biztonsági megoldásokat fejleszt heterogén számítógépes környezetekhez.

Az Oblix 1996-ban a kaliforniai Cupertinóban alakult, és vezető szerepet vívott ki az úgynevezett identitáskezelő szoftverek fejlesztésében, amelyek átfogó webes hozzáférés-szabályozást biztosítanak olyan funkciókkal, mint például az egyszeri bejelentkezés (SSO), illetve a felhasználói identitások és engedélyek kezelése. A vállalat más biztonsági és a hatósági előírások érvényesítését szolgáló megoldásokat is kínál. Az cég technológiája kiegészíti az Oracle Application Server 10g részét képező Identity Management modulban jelenleg elérhető identitáskezelési és hozzáférés-felügyeleti megoldásokat.

2004 júniusában a Gartner az extranetes hozzáférés-felügyeleti megoldásokat értékelő, 2004. első félévi "Magic Quadrant" elemzésében az Oblixot a "piacvezető" szegmensbe sorolta. A Gartner szerint "a cégfelvásárolások és a különböző funkciók alkalmazáscsomagokba szervezése miatti termékintegráció hatására a korábban részterületi megoldásnak számító identitáskezelés és hozzáférés-felügyelet egyre inkább a vállalati infrastruktúra szerves részévé válik."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!