JohnnyCage

Leépítéseket tervez az Oracle

Az adatbázis szoftvereket készítő óriáscég a napokban bejelentette, hogy a közeljövőben meg kíván válni mintegy 400 és 800 közötti alkalmazottjától, amelyben elsősorban a társaság Észak-Amerikai konzultációs és értékesítési részlegénél dolgozók érintettek.

A tervezett létszámcsökkentés a társaság alkalmazottjainak mintegy 1-2 százalékát fogja érinteni, azt egyelőre azonban még nem tudni pontosan, hány munkahely szűnik meg a közeljövőben, mivel az óriáscég egyes, érintett dolgozóit nem bocsátja el, hanem más részlegekhez irányítja át őket. Az Oracle jelenleg egyébként minegy 42 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

- Az Oracle számos területen komoly átszervezéseket hajt végre, amelynek célja elsősorban a jelenleginél hatékonyabb működés - áll a Redwood Shores-i (Kalifornia) központú társaság hivatalos sajtóközleményében. Az átszervezések, illetve az alkalmazottak egy részének elbocsátása a korábbi ügyvezető elnökhelyettes Jay Nussbaum november 30-ai távozását követik. Nussbaum a kormány, oktatási, egészségügyi, kommunikációs, és pénzügyi célterületekre összpontosító részlegek értékesítési, marketing és konzultációs tevékenységeit felügyelte a társaságnál.

A tervezett létszámleépítések végrehajtása már megkezdődött, és elsősorban a társaság azon részlegeire koncentrálódik, amelyeket korábban Nussbaum vezetett. Mindemellett azonban számos alkalmazott kénytelen távozni az Oracle Észak-Amerikai konzultációs részlegétől is, amely nem Nussbaum irányítása alatt volt, derült ki a cég sajtóközleményéből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • b #2
    nem hiszem, hogy félteni kellene az orékölt. a leépítések csak a szélszeseket és konzultánsukat érintik. ezek meg amúgy is csak a nagy lóvékat akasztják kb 0 produkció mellett. :)