Gyurkity Péter

Nem hagyja magát felvásárolni a PeopleSoft

Bár a szövetségi bíróság döntése gyakorlatilag engedélyezte, hogy az Oracle felvásárolja a PeopleSoftot, a kisebb cég mégis szeretné megőrizni önállóságát, ezért folytatja a pereskedést.

A trösztellenes perben - amely az Igazságügyi Minisztérium kezdeményezése alapján indult el - azt vizsgálták, hogy milyen előnyökhöz jutna az Oracle a vállalat felvásárlásával, és mennyiben változtatná meg a tranzakció a piac jelenlegi helyzetét. Craig Conway, a PeopleSoft elnöke biztosította a cég alkalmazottait, hogy tovább folytatják a 15 hónappal ezelőtt megindult pereskedést, és továbbra sem engednek az Oracle csábításának - amely legfőbb riválisuknak számít a piacon.

"A trösztellenes szempontok nem töltöttek be központi szerepet az ügyben, így a bíróság döntése nem jelenti azt, hogy az Oracle felvásárolhatja a PeopleSoftot" - jelentette ki Conway. Ezzel egy időben az Oracle vezetői és tanácsadói a PeopleSoft főbb befektetőivel találkoztak, és arra kérték őket, hogy bírják rá Conwayt és a vállalat vezetését a tárgyalások mielőbbi megindítására. A megbeszélés során természetesen a pénz is szóba került, és az Oracle igyekezett megtudakolni, hogy milyen ajánlatot tartanak elfogadhatónak a PeopleSoft befektetői.

A hasonló üzleti tranzakciók "áldozatai" általában feladják a küzdelmet egy ilyen bírósági döntés után, de a PeopleSoft szemmel láthatóan nem hagyja magát, és továbbra is kérdéses, hogy milyen véget ér a pereskedés. A vállalat vezetése az Oracle négy ajánlatát utasította el az elmúlt egy évben, és azzal érveltek, hogy a cég alábecsüli a PeopleSoft értékét. Az Oracle vezetése ugyanakkor nem tudott egységes álláspontot kialakítani arról, hogy a mostani elutasítás után tegyenek-e újabb, még kedvezőbb ajánlatot.

Egyes források szerint a nagyvállalat a színfalak mögött próbál egyezkedni a PeopleSoft vezetéséhez közel álló személyekkel, de ezek a próbálkozások eddig nem vezettek sikerre. A per mindenesetre folytatódik, és az első meghallgatásra október 4-én kerül majd sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mice #1
    akár még szomorúnak is mondanám, de hát aki nem tud úszni nem másszon fára mert elüti a villamos...