Berta Sándor

Új online globális tudományos hálózat

Az Academici nevű rendszer az első kizárólag tudományos célokat szolgáló hálózat a világon, segítségével 70 ország szakemberei között válhat szorosabbá és könnyebbé a tudományos együttműködés és az interaktív kommunikáció.

A www.academici.com webcím alatt elérhető hálózat létrehozói azt szeretnék elérni, hogy megoldódjon az egyetemek, főiskolák, szakmai szervezetek, tudományos társaságok és vállalatok eddigi egyik legnagyobb problémája és végre létrejöjjön egy tudományos, szociális adatcserét lehetővé tevő online hálózat. A rendszer lehetővé teszi, hogy a világ bármely pontján lévő akadémikusok, tudósok és kutatók határok és kötöttségek nélkül bármikor megoszthassák egymással a tapasztalataikat vagy megvitathassanak bármilyen kérdést, javaslatot, előterjesztést, problémát.

Dr. Markus Vinzent professzor, a Birminghami Egyetem oktatója szerint az Academici nem csak ezekben a dolgokban nyújthat nagy segítséget, hanem még könnyebbé teheti az országok vagy akár kontinensek által elválasztott egyetemek, intézmények, cégek közötti tudományos-szociális együttműködést vagy új projektek elindítását. A hálózatot működtető birminghami székhelyű academici Limited nevű szervezetnek már jelenleg is számos egyetem, főiskola, cég és szakmai szervezet a tagja, de vannak már kiemelt tagok is, köztük például a Chemnitzi Műszaki Egyetem.

A szervezet jelenleg az openBC GmbH hamburgi székhelyű német társaság szoftvertechnológiáit használja, később pedig a tervek szerint elérhető lesz már egy közös fórum is. (Honlapjuk magyar nyelvre is le van fordítva).

Bár az internet népszerűsége töretlen és egyre több főiskolának, egyetemnek és cégnek van már honlapja, ám még mindig szinte alig vannak olyan hálózatok, amelyek ezeket az intézményeket a világhálón is összefognák. Az Academici-n azonban az érdeklődők többfajta szempont, például kutatási terület vagy tudományos érdeklődés alapján is kereshetnek és így akár percek alatt felvehetik a kapcsolatot egymással a világ legtávolabbi helyein lévő oktatási vagy tudományos intézmények. Klaas Brumann, az Academici nemzetközi részlegének vezetője biztos abban, hogy ez a hálózat képes lesz áthidalni a strukturális szakadékokat és a különböző intézményeket, cégeket és szervezeteket hatékonyan összekötni egymással és a partnereikkel. Az alaptagság a hálózatban ingyenes, míg a kiemelt partneri tagság már pénzbe kerül, ám ezért például külön prezentációs lehetőségeket és különböző segítségeket kaphatnak azt ezt a tagsági formát választó cégek és egyetemek, főiskolák, szakmai szervezetek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!