JohnnyCage

Korea támogatja az otthoni hálózatokat

A dél-koreai kormány jelentős összeget fektet egy olyan kutatóközpont létesítésébe, ahol a társaságok hatékony megoldásokat fejleszthetnek ki a közeljövőben várhatóan széleskörben elterjedő otthoni hálózatokhoz.

Dél-Korea Kereskedelmi, Ipar- és Energiaügyi Minisztériuma (MOCIE) egy 165 ezer négyzetméteres alapterülető központot kíván létesíteni a közeljövőben, ahol az otthoni hálózati piacot célzó társaságok fejleszthetnek ki versenyképes megoldásokat a piac meghódítására.

A Korea Times jelentése szerint a Dél-Kyongsang tartományban épülő központra öt év alatt mintegy 406 millió dollárt kíván fordítani a dél-koreai kormány, amelyből 254 millió dollárt a központi költségvetésből kap a projekt, a többit pedig Dél-Kyongsang tartomány kormánya biztosítja.

"Az ipari központban egy olyan kutatóintézet fog épülni, ahol az intelligens otthoni hálózati megoldásokat fejleszthetik majd ki a társaságok" - mondta Kim Jae-hong, a MOCIE vezetője. "A kutatások több irányban fognak folyni, úgymint például az emberek életstílusa, illetve a fogyasztók számára ígéretes megoldások" - tette hozzá Jae-hong. A központ emellett az otthoni hálózati szabványok dél-koreai szabványainak kidolgozásában is főszerepet fog vállalni.

Miután a központ megkezdi működését, az "intelligens otthon"-hoz kapcsolódó termékek piaca a 2007-re várható 81,2 milliárd dollár duplájára, mintegy 195,6 milliárd dollárra emelkedik 2012-ig, és hozzávetőleg 880 ezer új munkahelyet teremt.

Egyes elemzők szerint Dél-Korea azonban annak ellenére is jelentős lemaradásban van a területen más ázsiai országokhoz képest, hogy a kormány jelentős befektetéseket tervez a szegmens fellendítésére. Olyan japán gyártók, mint a Sharp, a Toshiba, és a Hitachi például már korábban összefogtak az intelligens, hálózatba kapcsolt otthoni elektronikai készülékek szabványainak megalkotásáért. Szingapúrban pedig olyan projekt kezdődött januárban, amelynek keretében mintegy 9,8 millió dolláros költségvetéssel 400 otthonban végeznek vizsgálatokat az intelligens otthoni elektronikai eszközökkel kapcsolatban. A programot olyan elektronikai óriások támogatják, mint például a Philips.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!