JohnnyCage

Egyre népszerűbbek a hálózati adattároló eszközök

Az IDC piackutató cég jelentése szerint 2003 első negyedévében a hálózati adattároló rendszerek piaca meghaladta a szerverekhez közvetlenül kapcsolható adattároló eszközök eladásait.

Bár a lemezes adattároló eszközök piaca az idei év első három hónapjában 1 százalékkal visszaesett a tavalyi év azonos időszakához képest, ez a visszaesés jóval kisebb mértékű, mint a tavalyi év utolsó negyedében regisztrált 8 százalékos bevételcsökkenés. A szegmens bevételei annak ellenére estek vissza, hogy az értékesített eszközök adattároló kapacitása 49 százalékkal emelkedett.

"Az első negyedéves eredmények azt mutatják, hogy a felhasználók egyre inkább a hálózati adattároló rendszerek felé fordulnak" - mondta Charlotte Rancourt, az IDC kutatási igazgatója. "A hálózati adattároló rendszerek az első alkalommal képviselik a külső lemezes adattároló eszközök piacának több, mint felét, amely egyébként 5 százalékos növekedést jelent."

A legnagyobb szelet a HP-nek jutott a tortából. A társaság 1,26 milliárd dolláros bevételt ért el az időszakban, amely 26,3 százalékos piaci részesedést jelent. Ez valamivel rosszabb, mint a társaság egy évvel korábbi, 1,35 milliárd dolláros (27,9 %) eredménye. A második helyen álló IBM részesedése 16,2 százalékról 19,1 százalékra emelkedett, miközben a cég adattároló rendszereket gyártó részlegének bevétele 17 százalékos növekedést követően elérte a 917 millió dollárt.

Az EMC 11,7 százalékos részesedésével a harmadik helyen áll. A társaság bevételei egy év alatt 10 százalékkal csökkentek, és így mintegy 559 millió dollárt tettek ki. Az időszak nagy nyertese a Dell Computer volt, amely 37,5 százalékkal tudta növelni a hálózati adattároló rendszerekből származó bevételét, amely 7,1 százalékos piaci részesedés mellett elérte a 341 millió dollárt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!