JohnnyCage

A WLAN chipsetekre koncentrál az Intel

A tény, hogy a chipóriás a közelmúltban leállította AnyPoint otthoni hálózati eszközeinek fejlesztését, a jelek szerint nem jelenti azt, hogy a társaság teljesen kilépne a drótnélküli eszközök piacáról.

A hálózati eszközökkel foglalkozó tajvani cégek szerint az Intel a jövőben a drótnélküli hálózati (WLAN) chipek, illetve a PC-kbe szánt WLAN chipkészletek fejlesztésére, illetve gyártására fog koncentrálni a szegmensben.

A napokban terjedt el a hír, amely szerint az Intel leállította az otthoni felhasználókat célzó hálózati kártyák és elérési pontok gyártását. A chipóriás többek között a Microsoft Windows XP operációs rendszerével kapcsolatos kihívásokkal magyarázta a lépést.

A hírek szerint a társaságot a megoldások iránt mutatkozó gyenge kereslet késztette a Linksys, D-Link, és egyéb gyártók vezette piaci szegmens elhagyására.

A tajvani cégek elmondásuk szerint nem lepődtek meg az Intel döntésén, mivel a társaság korábbi belépése a piacra inkább egy lehetőségeket feltérképező, stratégiai döntés volt, mintsem üzleti jellegű. A rövid kitérő után az Intel visszatér gyökereihez, és chipek fejlesztésével kíván foglalkozni (ezen szegmensben is).

Az Intel még júniusban kiadta saját fejlesztésű WLAN chipkészleteit, és többek között a jövő év elején megjelenő Banias mobil chipekhez is szállítani fog mini-PCI WLAN modulokat. Egyes cégek szerint a társaság esetlegesen egyes Southbridge chipjeibe is beépítheti majd a vezérlőt, mindez azonban megnehezíti a megoldás különböző platformokon való hitelesítését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!