SG.hu

128 millió szélessávú előfizető világszerte

[E-kereskedelem] A szélessávú előfizetők teljes létszáma 128 millióra emelkedett, 9,3%-os növekedés után az előző negyedévhez képest - jelentette a Quantum Web.

A növekedés egyik jelentős motorja a közép-kelet-afrikai térség, ahol a 11,6%-os növekedésnek köszönhetően közel 1 millió főre gyarapodott a szélessávú internet-hozzáféréssel rendelkezők tábora. Európában 9,2%-kal emelkedett a szélessávú előfizetők létszáma, míg Amerikát 9,85%-os növekedés jellemzi. Ezúttal Ázsiában volt megfigyelhető a legkisebb mértékű változás: 8,46%, ám a térség ennek ellenére sem vesztette el vezető szerepét a szélessáv piacán - 53 millió szélessávon netezővel.

A DSL szolgáltatók összesen mintegy 7,8 millió új ügyfelet szereztek, míg a gyors internetkapcsolatot kábelen szolgáltatók "csupán" 2,5 millió ügyféllel gazdagodtak. Egyéb szélessávú technológiára 600 000 ügyfél fizetett elő az elmúlt negyedév során. A Quantum Web szerint a szélessávú internetkapcsolat népszerűségének növekedése elsősorban az olcsóbb díjcsomagoknak köszönhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!