SG.hu

Számítástechnikai tanfolyam nyugdíjasoknak

Számítástechnikai tanfolyamot indított nyugdíjasoknak a Millenáris Kht. a II. kerületi önkormányzat támogatásával Budapesten.

"Kedves diákok, egy olyan technikát sajátítanak el, melyet a munkában már nem, de mindennapi életben igenis tudnak használni" - köszöntötte az első számítástechnika óra 18 nyugdíjas résztvevőjét Horváth Csaba (MSZP) II. kerületi polgármester. A sajtótájékoztatón a polgármester elmondta: "Új ablak - avagy 60 év felettiek a világhálón" címmel új program indult a Millenáris Parkban a II. kerületi önkormányzat támogatásával. A nyugdíjasok számára májusban indított angol tanfolyam népszerűsége bizonyította, hogy az idősebb korosztály is szívesen tanul. Azzal, hogy az Információs és Hírközlési Minisztérium (IHM) és a Millenáris Kht. mellett az önkormányzat is támogatja a tanfolyamot, a "szolgáltató" önkormányzat névnek igyekeznek megfelelni - tette hozzá.

Galambos Róbert, az Esélyegyenlőségi Kormányhivatal kommunikációs igazgatója közölte: az internet az időseknek segít, kedvet és bizonyítási lehetőséget ad. Ez az első lépés az esélyegyenlőség, az élethosszig tartó tanulás és az önök boldogsága irányában. Szathmáry Éva, a Millenáris Kht. PR menedzsere hozzátette: októberben, az Idősek Hónapjában a tanfolyam ingyenes, az igények felmérése után pedig novemberben foglalkozásonként 350-400 forintba kerülő tanfolyamot indítanak.

Az időseknek indított angol tanfolyam a II. kerületi önkormányzat saját kezdeményezése volt és sikere miatt az ötletet nemcsak a főváros más kerületei, hanem a megyeszékhelyek önkormányzatai is átvették. A Millenáris Park könyvtárában az IHM a Jövő Háza program keretében kilenc számítógépet biztosított, melyen egyszerre 18 nyugdíjas szörfözhet a világhálón.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!