SG.hu

Kajajegyek után itt az internetutalvány

2003. január elseje óta a cégek otthoni internet hozzáféréssel is támogathatják dolgozóikat, és ezt kihasználandó a Sodexho bevezette internetutalványát.

A tavaly megváltozott adótörvények sűrűjében sok vállalat észre sem vette, hogy új, a korábbiaknál kedvezőbb lehetőség nyílt számára a béren kívüli juttatások területén: 2003. január elseje óta a cégek otthoni internet hozzáféréssel is támogathatják dolgozóikat. Ennek a juttatási formának kiemelt előnye, hogy a dolgozóknak korlátlan mértékben adható adó- és járulékmentesen, szemben például az étkezési hozzájárulással vagy az üdülési csekkel, ahol jogszabály állapítja meg az adó- és járulékmentesen adható összeg felső határát.

A fenti lehetőség kihasználására indítja útjára az Axelero Internet és a Sodexho Pass Hungária Kft. új szolgáltatását, a Sodexho Pass INTERNET-utalványt, amelynek segítségével a cégek megszabadulhatnak az alkalmazottaik internet hozzáférésével kapcsolatos bonyolult adminisztrációs kötelezettségeiktől, és az ebből fakadó anyagi terhektől is. Az internetutalványokat a Sodexhón keresztül 2004. december elsejétől lehet megvásárolni, és az alkalmazottak az Axelero lakossági ADSL, Kábelnet, Kombi és Mindenkinet szolgáltatásainak igénybe vételére használhatják fel.

Az internetutalvány legfontosabb előnye más internethez kapcsolódó juttatási formához képest az, hogy csupán minimális adminisztrációt igényel: az utalvány megvásárlását követően a cégnek nem kell többé minden egyes alkalmazottja esetében külön szerződést kötnie az internet szolgáltatóval, nem kell minden hónapban számlákat ellenőriznie, könyvelnie és kifizetnie, és ha az alkalmazott esetleg távozik a cégtől, a szerződés felbontása miatt tetemes kötbér sem terheli. A szerződéskötés ebben az esetben a munkavállaló feladata, és minden internet használathoz kapcsolódó költségét is ő maga egyenlíti ki, amikor a cégétől kapott utalványon található kódot az Axelero erre a célra kialakított weboldalán megadja. Az internetutalvány mint béren kívüli juttatási forma tehát nem jár több adminisztrációval a vállalat számára, mint például egy szabadon beváltható étkezési utalvány - viszont összeghatártól függetlenül adó- és járulékmentes.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy a Sodexho Pass Hungária Kft.-ben partnerünkre találtunk az új szolgáltatás elindításához, és bízunk benne, hogy az utalvány hamarosan éppen olyan népszerű lesz a vállalatok és az alkalmazottaik körében, mint a már jól ismert juttatási formák" - mondta Héjjas Gábor, az Axelero Internet értékesítési vezérigazgató-helyettese. "A számok önmagukért beszélnek: az utalvánnyal a bérben történő kifizetéshez képest a cégek több mint 50%-os költségmegtakarítást érhetnek el, vagy 100%-kal magasabb nettó támogatást adhatnak dolgozóiknak ugyanakkora bérköltség mellett."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kicsizoz #2
    Végre egy jó ötlet!!
    Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy "miért nem nekem jutott eszembe?"
    Mondjuk nekem támogatja a cégem a netet, de szerintem sok munkáltató még nincsen képben, pedig megéri nekik, jobban mint a kajajegy...
  • RangeR #1
    Nem hangzik rosszul, megspórolni ezzel a havidíjat az axeleronál. De, hogy az én melóhelyemen akkor lesz ilyen, amikor már ingyenes lesz a net, az is 99%