Gege

3 millió dolláros büntetésre ítélték a spammert hamis Symantec termékek miatt

Hamisított Symantec termékek forgalmazásában találták bűnösnek Amerika leghírhedtebb spammerét, a Maryland Internet Marketinget, amely a bíróság döntése alapján 3 millió dolláros kártérítést köteles fizetni a biztonsági szoftvereket gyártó Symantecnek.

A kaliforniai Kerületi Bíróság kártérítést ítélt meg a Symantecnek a baltimore-i céghelyű társasággal szemben, amely hamis Norton AntiVirust, Norton SystemWorksöt és egyéb alkalmazásokat értékesített spamkampányában. Az ítélet alapján a Maryland Internet Marketing elnökének, magának George Moore-nak is 300 ezer dolláros kártérítést kell fizetnie. A bíróság emellett megtiltotta, hogy Moore és társasága a Symantec termékeit annak jóváhagyása nélkül árusítsa.

"Becslésünk szerint az Egyesült Államokban a Maryland Internet Marketing volt a hamisított Symantec termékeket árusító spam legnagyobb forrása" - mondta William Plante, az egész világra kiterjedő Biztonsági és Márkavédelmi Egység vezetője. "Az eset eredményeképpen a hasonló kéretlen levelek száma drasztikusan csökkent, és tekintélyes mennyiségű hamisított terméket vontak ki a forgalomból. Mr. Moore-t személyesen is bűnösnek találták, és ez a tény rávilágít arra, mennyire komoly bűntett a hamis szoftverek forgalmazása."

A Maryland Internet Marketing tevékenységének egy része a Symantec élesen bírált Can-Spam határozat alá esik, melynek - a szoftvergyártó szerint - lehetetlen érvényt szerezni. John Thompson, a Symantec vezérigazgatója szerint vagy az internetszolgáltatatókat kellene kényszeríteni a spam figyelésére, vagy pedig a spammelőknek kiszámlázni a kéretlen küldemények továbbítását.
"Ha ezt a mocskot az én hálózatomon küldöd, fizess érte, az istenit" - mondta Thompson a novemberben megrendezett Comdexen az egyik beszélgetés során.

A Symantec az ősszel már hasonló pert nyert a CD Micro és az eCommerce ellen. A CD Micro és vezérigazgatója az ítélet értelmében 10 millió dolláros kártérítést fizetett a Symantecnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Darth Sith #3
    utáloma sok spamer köcsögöt. dögöljön meg az összes!!!!!!!!
  • [HUN]PAStheLoD #2
    úgy van.. inkább az a fasz RIAA is ezeket perelné be..
  • HuAn82 #1
    "George Moore-nak is 300 ezer dolláros kártérítést kell fizetnie" 300 millió dollárra bűntettem volna a sz@rházit, hogy egy életre elmenjen a kedve! A hozzá hasonlókat pedig !!