Gege

A spam ellen küzdők szerint semmit nem ér az új törvény

A spam ellen keresztes hadjáratot folytató szervezetek élesen bírálják az új törvényt, hiszen szerintük képtelen az internetezőkre zúduló, jobb szexuális életet és nigériai disszidensek által ajánlgatott mesés összegeket ígérő kéretlen levelek megállítására.

Az új törvények - melyeket elsősorban Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban fogNAK életbe léptetni az elkövetkező hetek során - jelentik annak a folyamatnak az utolsó részét, melynek során a törvényhozók meghatározzák a terméket kínáló egyén és az ügyfél között megengedhető kommunikációs szintet. A törvényt kritizálók szerint a tömeges e-mailküldés bármely formájának engedélyezése - mint például az Egyesült Királyságban, ahol a törvények engedik a vállalati alkalmazottak spammelését - csak fejetlenséget okoz, és utat nyit a visszaélések előtt.

"A probléma forrása az a tény, hogy e törvények becsületes és törvénytisztelő polgárnak látják a spammereket. Természetesen nincs becsületes spammer, az egész ágazat csaláson és megtévesztésen alapszik" - mondta Steve Linford, a The Spamhaus Project nevű spamellenes szervezet alapítója.

Az Egyesült Királyságban december 11-én lép törvényerőre a tervezet, de már most rengeteg bírálatot kapott, hiszen igen alacsony, csupán 8700 dolláros büntetést helyez kilátásba azok számára, akik a felhasználóknak azok hozzájárulása nélkül küldenek e-mailt. "Teljesen baráti ár a spammereknek - mondta Linford. Ezzel a gerinctelen módszerrel akár 35-50 ezer dollárt is megkereshetnek egy hét alatt."

A kéretlen levelek száma megközelíti a világon elküldött levélmennyiség felét, és a spam elleni harc már a fejlett országok törvényhozó testületeinél is napirendre elé került. Az egykor csupán nyűgnek számító spam napjainkra biztonsági aggályokat is felvető problémává vált, mert a kéretlen és kellemetlen levelek új hulláma már vírust is tartalmazhat, melynek kihasználásával átvehetik az uralmat a gyanútlan felhasználó számítógépe felett. A rendőrség szerint ez a módszer bűnözési hullámot indított el.

A legélesebb bírálat szerint az egyes országok törvényei miatt a spammerek még jobban illegalitásba vonulnak. A technika fejlődésével elérhetővé váltak azok az eszközök, melyek segítségével kedvük szerint álcázhatják a levél eredetét, és olyan térséget adnak meg, ahol az ilyen nemtelen tevékenységet még nem büntetik, mint például a Karib-tenger országai, vagy éppen Kelet-Európa.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #17
    semmit, mert károkozás mértéke után perelhetsz
    namármost egy klikk a törlés, kb. 3 sec, ezt forintositsd kárértékre... ugye hogy megéri perelni?
  • Demon Eyes Kyo #16
    és az mit tud?
  • mrzool #15
    Van.
  • Demon Eyes Kyo #14
    Itthon van valami spam törvény?
  • Csatti #12
    A multkor egy spamirtokat reklamozo spamet kaptam...
  • Darth Sith #11
    basszák meg. kapjon villamos széket az aki spamezeik. már kurvára elegem van belőlük.
  • Yfel #10
    Én a Hotmailes címemet egyszer ejtettem el egy website-on (írtam egy üznetet és a kedveskék kitették, hogy melyik email címről jött)

    Erre négy-öt napra elkezdett elönteni a SPAM.

    Azóta használom azt a címet regisztrációra és az itthoni címemet csak barátoknak-családnak adom meg. Így egyszerű a SPAM-ot kordában tartani :)

    Y
  • [DCF]SkipeR #8
    en se adom meg az eredei cimem semmilyem olyan oldalra, amiben nem bizom meg.
  • [DCF]SkipeR #7
    Hát. amit en hasznalok emailt, oda egy spam se jott. csak freemailes spam, de az turheto :DDD
  • [HUN]PAStheLoD #6
    én megadom mindenhol .. naponta nézem és nem jön spam!