SG.hu

Hatmilliárdos forgalom a magyar interneten

[Mediainfo] A magyarországi internetes boltok forgalma az idén várhatóan eléri a 6 milliárd forintot, szemben a tavalyi 4,3 milliárd forinttal - közölte a GKI Gazdaságkutató Rt.

A GKI a Westel Rt. és a Sun Microsystems Magyarország Kft. közös felméréséből kiderül, hogy az internetes boltok forgalma az idei első félévben elérte a 2 milliárd forintot. A kutatás szerint az Interneten keresztüli vásárlások száma az év első felében 300 ezerre becsülhető, és ennek alapján az online vásárlások átlagos értéke mintegy 6 ezer forint volt.

Az elemzés alapján a várakozások derűlátóak a teljes éves árbevétel tekintetében, hiszen 2003 második félévében az első féléves forgalom kétszeresét várják az online áruházakat üzemeltetők. A tisztán internetes áruházak háromszoros, míg a nem csak a világhálón működő boltok közel másfélszeres növekedésre számítanak az év második felében - derül ki a felmérésből.

Az egy vásárlásra jutó árbevétel tekintetében a kutatásban részt vevő válaszadók 20 százalékos növekedést valószínűsítenek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!