SG.hu

Az egész világon terjed a szélessáv

[E-kereskedelem] A Nemzetközi Távközlési Szövetség 2002-re vonatkozó statisztikái szerint az Amerikai Egyesült Államokban 6,9%-os a szélessáv-penetráció. Az élen természetesen még mindig Dél-Korea áll, a szélessáv 21,3%-os elterjedtségével.

Dél-Korea magasan veri a "szélessávú" mezőnyt, hiszen a második helyezett Hong-Kong is "csak" 14,9%-os penetrációval büszkélkedhet. A harmadik helyen Kanada áll, 11,2%-kal. Az Egyesült Államok 6,9%-kal szorosan Japán mögött áll, ám kis hazánk szomszédai közül Ausztria "szorongatja" az USA-t 6,6%-os elterjedtséggel.


A Yankee Group becslései szerint az Egyesült Államokban folyamatosan nő a szélessávú internetkapcsolattal rendelkező háztartások száma. Míg idén 23.2 millió otthonban található szélessávú hozzáférés az országban, addig 2008-ra ez a szám közel meg is duplázódhat: 61,5 millióra. Az otthoni szélessávú internet-hozzáféréssel rendelkezők száma 2003 végére a 48,4 milliót is elérheti, ám további emelkedés előtt áll - véli az eMarketer. Jövő év végére a szélessávon otthonukban internetre csatlakozó felhasználók száma 60,6 millióra tehető az előrejelzés szerint, míg 2005-re a 73 millió felhasználó sem lehetetlen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!