SG.hu

Nyilvános internetpontról üzent Demszky a miniszterelnöknek

A főváros által telepített utcai portálról küldött üzenetet a miniszterelnöknek Demszky Gábor főpolgármester, megköszönve a tömegközlekedési normatíva beépítését a jövő évi költségvetésbe. A közeljövőben Budapest 25 forgalmas pontjára helyeznek el on-line portálokat.

A főváros által kiépített ingyenes utcai on-line pontjáról küldött Demszky Gábor a miniszterelnöknek képes üzenetet, melyben megköszönte, hogy a ország jövő évi költségvetésébe beépül a tömegközlekedési normatíva. Medgyessy Péter egy hete, október 21-én jelentette be, hogy az önkormányzatok összességében harmincmilliárd forinttal több pénzhez jutnak a jövő évi költségvetésből. A közlekedési normatívák a tervezetthez képest tízmilliárd forinttal is megnövekedhetnek.

A főpolgármester tájékoztatása szerint az érintett 60 város örömmel veszi, hogy nyolc év után ismét kap állami támogatást a tömegközlekedés. Ezzel közelebb jutottunk az Európai Unió gyakorlatához, illetve megvan az esélye annak is, hogy működőképes marad ezeken a településeken a tömegközlekedés - tette hozzá. A főpolgármester ugyanakkor további tárgyalásokat tart szükségesnek a BKV jövő évi támogatásáról.

25 ingyenes on-line pont a belvárosban

Demszky Gábor kitért arra is, hogy már 14 forgalmas közterületen működik a Budapest On-line Portálrendszer. Rövidesen kiépül a teljes, 25 terminálos hálózat, amelyre 40 millió forintot költ a fővárosi önkormányzat. A fővárosi önkormányzat programja szerint a fontosabb pályaudvarokon, aluljárókban, bevásárlóközpontokban elhelyezett on-line pontokon biztosítják mindenki számára az ingyenes internet-hozzáférést. Az érdeklődők e pontokról webkamerával a világ bármely tájára küldhetnek fotóüzenetet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!