SG.hu

Magyarországon is terjed az internetes bankolás

[NRC] A legalább érettségizett 20-49 évesek 5 százaléka használja az internetet bankügyei intézésére. A legtöbbek által igénybe vett szolgáltatások sorrendben a számlaegyenleg lehívása, a forintátutalási megbízás és a feltételek összehasonlítása.

A megállapítások a GfK Piackutató Intézet idei első negyedévi felméréséből derülnek ki, mely a pénzintézetek ügyfeleiről készült. A teljes felnőtt lakosság 1,6 százaléka használja pénzügyei intézésére a világhálót, szemben a tavalyi első három hónapban mért 1,3, és a még egy évvel korábbi 0,9 százalékkal. A fejlődés fő oka, hogy növekszik az internethez hozzáférők száma, ami jelenleg a 15 évnél idősebbek körében eléri a 21 százalékot.

Ez év júniusában a bankok mintegy 282 ezer internetbanki szolgáltatásra szerződött lakossági ügyféllel rendelkeztek, ami 6,7 százalékkal több, mint 3 hónappal, és 55 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Az internetbanki szolgáltatásokra szerződött vállalkozások száma ugyanebben az időpontban 49 ezer volt, ami 20 százalékos, illetve 90 százalékos növekedést takar a megelőző 3, illetve 12 hónap során.

2003 II. negyedévében a GKI-Westel e-Pénzügyi Index értéke 16,7 volt, ami csökkenést jelent az előző negyedévhez viszonyítva. Az internetes alkalmazások jövőjére vonatkozó pénzintézeti várakozásokat mutató index a pozitív tartomány alsó negyedében ingadozik, amely visszafogott, de a többi szektorral összehasonlítva mégis a legoptimistább várakozásokat takarja - áll a GKI Gazdaságkutató Rt., a Westel Mobil Távközlési Rt. és a Sun Microsystems Magyarország legutóbbi felméréséről szóló jelentésben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gz8 #2
    Nem kell ahhoz 20 karakter, elég 10 is :)))
  • [HUN]PAStheLoD #1
    terjed az Ebanking csak aza baj hogy ecceri júzer nem tudja megjegyezni a 20 jegű kisbötű nagybetű szám meg egyéb jelekkel teletűzdelt passwördet :) ígyhát elakad az 1 regisztráció után