SG.hu

Kínai internetkávézó-lánc?

[E-kereskedelem] Kínában, az országszerte 110 000-et is meghaladó internet kávézók többségét üzletláncok formájában kívánják kezelni. A változást a következő három éven belül szeretné megvalósítani a kormány, mivel a gyermekcipőben járó üzletágat szabályozni szükséges.

Tavaly júniusban néhány elkövető szándékosan tüzet okozott egy helyi internet kávézóban - 25 embert megölve, további 23-at megsebesítve. Az incidens az illegálisan működő kávézók bezárását eredményezte, így az internet-hozzáférést kínáló üzletek száma 200 000-ről 110 000-re csökkent. A Pekingben tartott on-line kultúra témájú nemzetközi eseményen a Kulturális Minisztérium egy illetékese jelentette be a közeljövőben várható változtatásokat.

A tervek szerint kevesebb, mint 100 üzletlánc-működtető dolgozik majd a szektor szabályzásán és standardizálásán. A láncban való működés nem érint valamennyi kávézót, ám a kormány jelentős szabályzással kívánja elérni az egyes üzletek biztonságos működését - derül ki a People Daily cikkéből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!