Franczy

Kiberháború folyik Amerika és az iszlám világ között

Miközben az Egyesült Államok politikai és katonai vezetése egyelőre még csak tervezgeti az Irak elleni esetleges katonai támadást, a két ország, illetve a fejlett nyugat és az iszlám világ közötti háború lényegében már el is kezdődött, igaz nem a harctereken, hanem a kibertérben. Konkrétan arról van szó, hogy az egyik vezető, számítógépes biztonsággal foglalkozó amerikai cég, az mi2g képviselői a napokban arról adtak hírt, hogy szeptember 8-án három nagyméretű támadást indítottak az AOL Time Warner számítógépes hálózata ellen, mely támadások mögött egy iszlám kötődésű hackercsoport, név szerint a USG (Unix Security Guards) állt. A USG aktivistái többek közt elcsúfították az AOL Time Warner egyes weboldalait, és olyan feliratokat helyeztek el rajtuk, melyek kemény kritikát tartalmaztak az Egyesült Államok által Irak ellen tervezett katonai támadással kapcsolatban.

Az mi2g munkatársai arról is beszámoltak, hogy a USG az említett AOL Time Warner elleni támadáson kívül szeptemberben eddig négy egyéb számítógépes támadást hajtott végre, valamint, hogy az idén májusban alapított csoportosulás eddig mintegy 155 hackertámadásért tehető felelőssé. Az mi2g szakértőinek elmondása szerint a USG hackerei a célpontok kiválasztásakor korántsem válogatósak, így az eddigi áldozatok között éppúgy megtalálhatók médiaipari cégek, mint nagy amerikai bankintézetek.

Az mi2g felhívja a figyelmet arra, hogy a USG csak egyike azon iszlám kötődésű hacker csoportosulásoknak, melyek arra esküdtek fel, hogy a kibertérben fellelhető minden eszközt felhasználnak annak érdekében, hogy megnehezítsék az Egyesült Államokbeli számítógépes rendszerek és hálózatok működését, és hogy kifejezzék tiltakozásukat az Egyesült Államok Irak ellen indítandó háborújával kapcsolatban. A USG-n kívül komoly veszélyt jelent még az ugyancsak iszlám vallású hackerekből álló AIC (Anti-India Crew), mely idén július óta mintegy 454 számítógépes támadást hajtott végre, valamint a WFD (World's Fantabulous Defacers), mely tavaly novemberi létrejötte óta az eddigiekben több mint 400 hackertevékenység hátterében volt megtalálható. Az mi2g szerint az iszlám hackercsoportok elsősorban Egyesült Államokbeli és izraeli számítógépes rendszereket vesznek célkeresztbe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • galocza #28
    lolához húzok 8) (pedig nem is t...)
  • Laci73 #26
    Szia Lola!

    Elnézést a félreértésért. (Laci73 azért vagyok, mert 1973-ban születtem) De. Az arabok többsége azért él a sárijja szerint, mert muszáj nekik. Ott nincs választási lehetőség. Az alanyi jogon járó fizetés pedig abból a pénzből van amit én és Te is fizetsz a benzinért, a szállításért (aminek az ára minden termékben benne van.) De például az éhező Jemen vagy Csád (arab illetve iszlám többségű országok) nem kapnak egy mosolyt sem az olaj-államok bevételéből. Jó mi?
    A középkorral pedig csak azt akartam felhozni, hogy a keresztény hagyományú országok megváltoztak ez idő alatt, az iszlám államok nem. Az egyetlen aránylag demokratikus iszlám hagyományú ország Törökország. A baj forrása az, hogy a hagyományos, fundamentalista országok előbb-utóbb lemaradnak a világ fejlett részétől. Mondok erre is egy hasonlatot. Japán a XIX. század elején még középkori hagyományú és berendezkedésű ország volt, messze elmaradva Európától. (lásd: Shógun Total War :))) De tudtak váltani, és a XIX. század végén már legyőzték Oroszországot, a XX. századra pedig iparilag fejlett országgá váltak (II. világháború), a háború után pedig húsz év alatt újjáépítették Japánt, és olyan fejlődés vette kezdetét, amit nem kell ecsetelnem. Ott van Dél-Korea. Ötven éve egy gyarmati sorból felszabadult ország volt, mezítlábas, éhező és írástudatlan emberekkel. Ma a számítógépem fele dél-koreai alkatrészekből áll. Tessék választani...
  • Laci73 #16
    Az iszlám világ öntudat-válságban van. El kell döntenie, hogy radikálisan megrefomálódik-e, liberális elemekkel bővíti magát (hasonlóan a kereszténységhez) vagy megmarad a fundamentalista, keményvonalas világképnél. Ez utóbbi magával vonná a gazdasági/tudományos lemaradást és az állandó ellenségeskedést a világ többi részével.
  • Laci73 #15
    Az iszlám vallás előírja a szent hit harccal való terjesztését. Eredendően agresszív és intoleráns világkép. "Ha békén hagynánk őket, békében hagynának ők is minket." Hmmmm. Mond az valamit hogy százötven éves török megszállás?
  • Zerg #10
    Oregerm Te egy vicc vagy! :)
    Eleg szuk latokoru vilagodba, csak csoppnyi esz szorulhatott (talan...) :)
  • MaDFoX #9
    Pedig úgy néz ki igen galocza... ...Engem is learabbuziztak, valahol ugyanezért... :)
    Mindegy, akkor is megvan a véleményem amerikáról (lesujtó)! De az hogy "kiberháború" van, az azért kicsit túlzás... Mellesleg ha arról lenne szó, sztm jópáran belerúgnának egy ami szerverbe csak úgy... ...nem kell hozzá "arabbuzi"-nak lenni... :D
  • MaDFoX #7
    !Braindance: LOL
  • braindance #3
    Nahát kollegák, már a neten is háború folyik...
    Lassan kezdek félni megnézni az email-emet, nehogy kapjak egy eltévedt golyót a mailboxomba.

    Az AOL Time Warner honlapját meg egyenesen nem merem megnézni, mert félek hogy terrorcselekmény áldozatául esek.


    Ezek a felfújt hírek a kedvenceim. Úgy beszélnek az internetről, mintha az egy ország lenne legalább, nem pedig hírek, ökörségek, zene, film, pornó és számítógépes programok találkozóhelye.

    A legújabb fenyegetés, hogy feljönnek afgánok a gamerangerre, és counterstrike-ban terroristaként jól lelövik a kezdő Pistikét és a hozzá hasonlókat (neadjisten, valakit a fehérházból)...
    (akinek ettől maradandó érzelmi károsodása lesz, és pszichopata gyilkosként megöl mindenkit.)
  • awender #1
    Szerintem az egész kérdést Quake vagy Unreal alapokon kellene eldönteni. Amelyik győz, annak lesz igaza. Így egy halom emberélet + pénz megspórolható.