JohnnyCage

Gyűlöletet terjeszt a Web?

Egy kutatócsoport szerint az Interneten az öngyilkos merénylők toborzásának, az erőszak népszerűsítésének, illetve az erőszakos lövöldözős játékok terjedése figyelhető meg tavaly szeptember 11. óta.

Abraham Cooper rabbi, a Simon Wiesenthal Center egyik tagja szerint "a szélsőséges csoportok egyre több időt töltenek az Interneten, és egyre több tevékenységüket végzik online". Cooper a csoport "Digital Hate 2002", azaz "Digitális Gyűlölet 2002" éves jelentését kommentálta egy sajtókonferencián.

A zsidó szervezet szerint az Interneten egyre inkább terjed a rasszizmus. A csoport havonta mintegy 25 ezer weboldalt ellenőriz, amelyekből jelenleg átlagosan 3300 tekinthető problémásnak. Egy évvel ezelőtt ez a szám 2600 volt.

- A legnagyobb változás az, hogy egyre több oldal toboroz öngyilkos merénylőket, egyre nagyobb támogatás kap a terrorizmus, és egyre több támadás éri a kisebbségeket - mondta Cooper, a Los-Angelesi központú szervezet munkatársa.

Cooper és társai különösen nyugtalanítja a "kaboom!" elnevezésű webes játék, amelyben a játékos egy öngyilkos merénylőt irányít. A játékos egy virtuális utcán rohangál a bombával, feladata pedig az, hogy a legtöbb áldozattal járó helyen robbantsa föl azt. A rasszista játékok fekete listáján emellett olyan "alkotások" szerepelnek, mint a KZ Manager, az Ethnic Cleansing, és az Area Alpy.

Cooper szerint a világháló határokat nem ismerő természete miatt aggasztó szövetségek születnek. Az Interneten akár a neonáci fehérek, illetve az iszlám szélsőségesek is összefognak a közös ellenségnek tartott zsidók ellen. A közvetlen toborzás helyett a szélsőséges csoportok egyre inkább játékokkal és zenékkel próbálják elcsábítani a fiatalokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laci73 #10
    A gyűlöletet az emberi ostobaság terjeszti.
  • MuERTe #6
    Nekem aztán reklámozhatják egy darabig az öngyilkos merényletet mire kedvet kapok rá :DDDD
  • zer0 #2
    Ugy latszik, hogy mindenkinek van valami baja az internettel. A vegen meg betiltjak az egeszet...