28
  • galocza
    #28
    lolához húzok 8) (pedig nem is t...)
  • Laci73
    #26
    Szia Lola!

    Elnézést a félreértésért. (Laci73 azért vagyok, mert 1973-ban születtem) De. Az arabok többsége azért él a sárijja szerint, mert muszáj nekik. Ott nincs választási lehetőség. Az alanyi jogon járó fizetés pedig abból a pénzből van amit én és Te is fizetsz a benzinért, a szállításért (aminek az ára minden termékben benne van.) De például az éhező Jemen vagy Csád (arab illetve iszlám többségű országok) nem kapnak egy mosolyt sem az olaj-államok bevételéből. Jó mi?
    A középkorral pedig csak azt akartam felhozni, hogy a keresztény hagyományú országok megváltoztak ez idő alatt, az iszlám államok nem. Az egyetlen aránylag demokratikus iszlám hagyományú ország Törökország. A baj forrása az, hogy a hagyományos, fundamentalista országok előbb-utóbb lemaradnak a világ fejlett részétől. Mondok erre is egy hasonlatot. Japán a XIX. század elején még középkori hagyományú és berendezkedésű ország volt, messze elmaradva Európától. (lásd: Shógun Total War :))) De tudtak váltani, és a XIX. század végén már legyőzték Oroszországot, a XX. századra pedig iparilag fejlett országgá váltak (II. világháború), a háború után pedig húsz év alatt újjáépítették Japánt, és olyan fejlődés vette kezdetét, amit nem kell ecsetelnem. Ott van Dél-Korea. Ötven éve egy gyarmati sorból felszabadult ország volt, mezítlábas, éhező és írástudatlan emberekkel. Ma a számítógépem fele dél-koreai alkatrészekből áll. Tessék választani...
  • Laci73
    #16
    Az iszlám világ öntudat-válságban van. El kell döntenie, hogy radikálisan megrefomálódik-e, liberális elemekkel bővíti magát (hasonlóan a kereszténységhez) vagy megmarad a fundamentalista, keményvonalas világképnél. Ez utóbbi magával vonná a gazdasági/tudományos lemaradást és az állandó ellenségeskedést a világ többi részével.
  • Laci73
    #15
    Az iszlám vallás előírja a szent hit harccal való terjesztését. Eredendően agresszív és intoleráns világkép. "Ha békén hagynánk őket, békében hagynának ők is minket." Hmmmm. Mond az valamit hogy százötven éves török megszállás?
  • Zerg
    #10
    Oregerm Te egy vicc vagy! :)
    Eleg szuk latokoru vilagodba, csak csoppnyi esz szorulhatott (talan...) :)
  • MaDFoX
    #9
    Pedig úgy néz ki igen galocza... ...Engem is learabbuziztak, valahol ugyanezért... :)
    Mindegy, akkor is megvan a véleményem amerikáról (lesujtó)! De az hogy "kiberháború" van, az azért kicsit túlzás... Mellesleg ha arról lenne szó, sztm jópáran belerúgnának egy ami szerverbe csak úgy... ...nem kell hozzá "arabbuzi"-nak lenni... :D
  • MaDFoX
    #7
    !Braindance: LOL
  • braindance
    #3
    Nahát kollegák, már a neten is háború folyik...
    Lassan kezdek félni megnézni az email-emet, nehogy kapjak egy eltévedt golyót a mailboxomba.

    Az AOL Time Warner honlapját meg egyenesen nem merem megnézni, mert félek hogy terrorcselekmény áldozatául esek.


    Ezek a felfújt hírek a kedvenceim. Úgy beszélnek az internetről, mintha az egy ország lenne legalább, nem pedig hírek, ökörségek, zene, film, pornó és számítógépes programok találkozóhelye.

    A legújabb fenyegetés, hogy feljönnek afgánok a gamerangerre, és counterstrike-ban terroristaként jól lelövik a kezdő Pistikét és a hozzá hasonlókat (neadjisten, valakit a fehérházból)...
    (akinek ettől maradandó érzelmi károsodása lesz, és pszichopata gyilkosként megöl mindenkit.)
  • awender
    #1
    Szerintem az egész kérdést Quake vagy Unreal alapokon kellene eldönteni. Amelyik győz, annak lesz igaza. Így egy halom emberélet + pénz megspórolható.