Franczy

Volvo: az ízetlen tréfálkozó e-mailek betiltva

A leginkább elsőosztályú biztonsági megoldásairól ismert autóiról híres svéd autógyár, a Volvo a napokban belső vizsgálatokat indított, mert a cégen belül a közelmúltban rendkívül nagy port kavart, hogy az alkalmazottak azzal próbálták meg szórakoztatni egymást, hogy George W. Bush amerikai elnökről, valamint az elsőszámú közellenségről, Oszama bin Ladenről készült fényképeket és különböző, általuk humorosnak talált irományokat küldözgettek egymásnak e-mailben.

A Volvo vezetősége természetesen már korántsem találta humorosnak a dolgot, sőt ehelyett ízetlen tréfálkozásnak minősítették az ügyet, és a cég vezetői azon nyomban elrendelték, hogy tiltsák le azon munkatársak elektronikus levelezését, akik olyan "tréfás" leveleket küldözgetnek egymásnak, mely levelek a szeptember 11-i terrortámadásokkal kapcsolatba hozhatók.

A svéd autógyár körlevélben értesítette alkalmazottjait, hogy a gyár teljes mértékben elfogadhatatlannak tartja a New York-i és Washingtoni terrorcselekményekről, az afganisztáni bombázásokról, valamint az amerikai elnökről és az ismert terroristavezérről, Oszama bin Ladenről szóló, egyesek által viccesnek talált irományok és képek elektronikus levelekben való terjesztését. Az eddigi belső vizsgálatok rámutattak, hogy a Volvo számos munkatársa azzal szórakozott az elmúlt hetekben, hogy képretusáló szoftverekkel eltorzította Bush elnök és bin Laden képeit, majd az így elkészült képeket szétküldözgette a cég többi alkalmazottjának.

"A belső kommunikációs hálózatunkban számos olyan anyag keringett a közelmúltban, mely ízetlen tréfának bizonyult. Mi a Volvonál úgy gondoljuk, hogy az Egyesült Államokban a közelmúltban elkövetett terrortámadások semmilyen viccnek, vagy tréfálkozásnak nem képezhetik alapját, és szeretnénk, ha alkalmazottjaink tréfálkozás helyett inkább részvétet éreznének az amerikai áldozatok iránt" - nyilatkozta egy svéd lapnak Ingmar Hesslefors, a Volvo szóvivője.

Hesslefors elmondta, hogy az említett figyelmeztető körlevelet még a Volvo magasabb beosztású menedzserei is megkapták, és az ígéretek szerint a Volvo nagyon következetes lesz a tekintetben, hogy minden munkatárs betartsa a körlevélben megfogalmazott alapszabályokat. Aki egyébként ezt esetleg mégsem tenné meg, az ellen azonnal belső fegyelmi eljárást indít a cég.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • marque #19
    Mert bízom abban hogy előbb-utóbb "elhullik a férgese" az SG-ről is [moderálás, etc]. Ld HwSw-n kevesebb az ilyen úttörő prolimozgalom. Vagy csak csöndesebbek mint itt, de az is okés.
  • marque #17
    b: ne örülj: messziről kerülöm a prolikat. Itt az SG színvonaláról van szó.
  • marque #14
    Micsoda szuperproli kis szimpózium verődött itt össze..
  • tomcool #8
    Satan: Akkor nálunk az összes cégnél letilthatnák szinte mindenkinek a levelezését. :-)
  • dewdew #6
    Szerintem a magas beosztasu managerek ugyanugy jokat rohogtek a leveleken.
    Miert erzem ugy, hogy ez az egesz felhajtas csak egy ingyenreklam a Volvonak?
  • MuldR #3
    Volvo suxx
    Terrorman Rulez !!
    :)))