JohnnyCage

Clinton: Az IT nem a terror eszköze

Bill Clinton, az Egyesült Államok korábbi elnöke a World Congress on IT 2002 kongresszuson tartott beszédében elmondta, az információs technológiát partnerek szerzésére kell felhasználni, mivel az nem a terror eszköze.

Az USA ex-elnöke 55 ország mintegy 1800 küldöttjének tartott beszédet az Adelaide-ben (Ausztrália) megrendezett World Congress on IT 2002 kongresszuson.

"Az, hogy a technológia méginkább eltávolította egymástól a nemzeteket nem igaz, de tény, hogy mindeddig közelebb sem hozta egymáshoz a világ embereit" - mondta Bill Clinton. Mint az USA egyköri elnöke elmondta, elnökségének idején, amely a '90-es évek majdnem egészét átfogta, az Egyesült Államok gazdasági növekedésének 30 százaléka a technológiának volt köszönhető. Clinton azonban azt is fontosnak tartotta hozzátenni, hogy a technológia szerepe az adósságokkal küszködő országokban is megkérdőjelezhetetlen.

"Vannak olyan területek, amelyek mindezt nem tudják hasznukra fordítani, mivel ugyanúgy nem rendelkeznek vele, mint egy telefon vonallal" - tette hozzá Clinton. Miközben a szegényebb nemzetek adósságának enyhítésére szólította fel a fejlett országokat, Clinton leszögezte, a segélyeket az információs és telekommunikációs alaprendszerek felépítésére kellene használni. Mint mondta, a technológia igen komoly szerepet játsszik a terrorizmus elleni küzdelemben is. "A technológia egyik legfontosabb jellemzője, hogy segítségével meg lehet figyelni azokat az embereket, akik valószínűsíthetően terroristák."

Clinton szerint a technológia, illetve az internet elterjedése óriási jelentőséggel bír a jövő kialakítását illetően. "Egy olyan világgal nézhetünk szembe, amelyben gyermekeink a korábban ledöntött falakat szögesdróttal váltják fel, és rettegésben élnek, hogy mi lehet a túloldalon. Olyan világot is építhetünk azonban, amelyben a nemzetek együttesen használják ki a technológia lehetőségeit, hogy boldogabban és egészségesebben éljünk."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • b #1
    ámen.