JohnnyCage

A DRAM gyártók is belépnek a videókártyák piacára

Ahogy az egykor kiemelkedően jövedelmező DRAM piac egyre kedvezőtlenebb feltételeket biztosít a gyártók számára, a társaságok a grafikus kártyák szegmense felé fordulnak.

A tajvani DRAM modulgyártók szerint a grafikus kártyák piaca könnyű belépést, minimális beruházási igényt, ugyanakkor jelentős nyereségszerzési lehetőséget kínál. A társaságok ezért a DRAM-okon kívüli memóriachipek gyártása mellett a videókártyák piaca felé kívánnak terjeszkedni.

Mint a cégek elmondták, a DRAM modulok gyártásához szükséges felszerelésekkel grafikus kártyákat is lehet gyártani, így az új piacra való belépés nem igényel komolyabb beruházást a társaságoktól. Tovább könnyíti a cégek helyzetét, hogy meglévő kereskedelmi csatornáik a videókártyák forgalmazását is elláthatják, így még új forgalmazók keresésére sincs szükség.

A DRAM modulgyártóból előlépett grafikus kártya gyártók a társaságok elmondása szerint elsősorban a kisebb rendszerintegrátorokat célozzák, amelyek így a memóriamodulokkal együttesen a videókártyákat is megrendelhetik számítógépeikhez.

Az előnyök felsorolásának ezzel azonban még nincs vége, a társaságuk szerint ugyanis a grafikus kártyákat még olcsóbb is gyártani, mint a DRAM memóriamodulokat. Ami a piacot már jelenleg is övező, igen kiélezett konkurenciaharcot illeti, a tajvani DRAM modulgyártók nem félnek attól, hogy a vezető alaplapgyártók kiszorítják őket a piacról, mivel nem az OEM számítógépgyártókat célozzák megoldásikkal, hanem a kisebb rendszerintegrátorokat.

A kérdés, hogy elbírhat-e további cégeket az egyébként is nagyszámú gyártót tömörítő piac.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!