JohnnyCage

Tajvani cégektől szerzi be a grafikus kártyákat a Dell

A világ második legnagyobb PC gyártója a jövőben minden grafikus kártyáját tajvani cégektől fogja beszerezni, amely cégek a társaság alaplap rendeléseiben is egyre nagyobb részhez jutnak.

A Dell grafikus kártyáinak, illetve alaplapjainak jelentős részét ezidáig a San Jose-i (Kalifornia) központú Sanmina-SCI Corp. készítette, a társaság azonban egyre inkább az olcsóbb gyártást biztosító tajvani cégek felé fordul. Ennek oka a piac kritikus helyzete, amelyben az eladási árnak óriási szerepe van. A második legnagyobb PC gyártó egyes hírek szerint a jövőben minden grafikus kártyáját tajvani gyártóktól szerzi be, amellyel a társaság tovább kívánja csökkenteni előállítási költségeit, illetve eladási árait.

- Úgy gondoljuk, a grafikus kártyák gyártása volt az a "gazdaságilag nem túl vonzó" üzletág, amelyről a Sanmina-SCI vezetői korábban beszéltek - mondta Shawn Severson, a Raymond James & Associates Inc. elemzője.

A Dell ennek megfelelően, a költségek csökkentése érdekében ázsiai, elsősorban tajvani szerződéses gyártók felé fordul, amelyek jó minőségű eszközök előállítására képesek meglehetősen alacsony áron. A társaság egyes alaplapjait a hírek szerint a Foxconn Electronics (Hon Hai Precision Industry Co.) fogja szállítani, a grafikus kártyák gyártója pedig az a Micro-Star International (MSI) lesz, amely 2001 júniusa óta szállít grafikus megoldásokat a Dellnek, és amely cég a szegmensben óriási sikereket ért el a közelmúltban.

A Dell Computer egyelőre nem kommentálta a híreket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gz8 #1
    Még így is meglehetősen drágák a Dell gépei...
    Majd veszek ki egy hét szabit, hogy tudjam sajnálni őket :))