JohnnyCage

Kingston: Gyenge kereslet várható a DRAM piacon

Az egyes memóriagyártó cégek által kiadott, egymásnak ellentmondó előrejelzések közepedte a Kingston Technology úgy véli, az év végéig nem várható növekedés a DRAM piacon.

A társaság szerint csak egy váratlan, hirtelen keresletnövekedés menthetné meg a DRAM ipart attól, hogy az idei negyedik negyedévben a karácsonyi szezon ellenére is legfeljebb a jelenlegi, harmadik negyedév eredményét érje el. A gyártó szerint a DRAM chipek iránt mutatkozó kereslet az év végéig változatlan marad, de a körülmények kedvezőtlen alakulása esetén akár visszaesés is előfordulhat.

A Kingston úgy véli, a negyedik negyedévben - a korábbi trendnek megfelelően - az iskolakezdési szezon második fele, illetve a karácsonyi vásárlószezon növelheti a számítástechnikai eszközök iránt mutatkozó keresletet. Ezek a tényezők ugyanakkor általában csak a kiskereskedelmi piacot lendítik fel, a DRAM piac viszont inkább az OEM szegmensre támaszkodik. A társaság éppen ezért nem számít szezonális fellendülésre.

Ami a memóriaárakat illeti, a gyártó szerint a globális DRAM gyártókapacitást ideiglenesen, jelentősen le fogja csökkenteni a hagyományos SDRAM-okról DDR-SDRAM változatokra való átállás. Hasonló hatást fog kiváltani a nagyobb kapacitású, 256 Mbites chipek térhódítása is. A jelenlegi, meglehetősen óvatos OEM megrendelések azonban arra utalnak, hogy a kereslet még ennél is nagyobb mértékben fog csökkenni. Ennek megfelelően a DRAM árak az idei év végéig várhatóan csökkenni fognak, vagy legfeljebb változatlanok maradnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!