Franczy

Az MSI a világ legnagyobb grafikuskártya gyártója

Habár egyelőre hivatalosan még nem hozta nyilvánosságra az idei év első félévére vonatkozó üzleti adatait, immár biztosra vehető, hogy az ezen időszakra vonatkozó eladási adatok alapján jelen pillanatban az MSI, teljes nevén a Micro-Star International a világ legnagyobb, grafikuskártyák gyártásával foglalkozó cége. Joseph Hsu, a tajvani székhelyű vállalat elnöke a napokban mindezt azzal támasztotta alá, hogy elárulta: az MSI az elmúlt félévben nem kevesebb mint 6 millió darab videokártyát hozott forgalomba, ami a maga nemében mindenképpen egyedülálló mennyiségnek számít. Összehasonlításképpen, az MSI a tavalyi esztendőben, tehát tizenkét hónap alatt még "csak" mintegy 4,6 millió darab grafikuskártyát adott el, valamint ugyancsak sokat mondó az az adat, miszerint, míg a tajvani gyártó alig egy évvel ezelőtt havi 300 ezer videokártyát adott el, addig mostanság havonta már több mint 1 millió darab MSI logóval ellátott grafikuskártya kerül forgalomba.

Hsu elmondta, hogy az MSI első féléves forgalma meghaladta a 25 milliárd tajvani dollárt, valamint utalt arra, hogy az MSI gazdasági szakemberei szerint a cég teljes évre számított forgalma könnyedén elérheti, sőt adott esetben meg is haladhatja az 50 milliárd tajvani dollárt. Az MSI egyébként ennek ellenére mindezidáig nem változtatott az idei év egészére vonatkozó forgalmi előrejelzésén, mely egész pontosan 46 milliárd tajvani dollárról szól.

Ezek szerint tehát kétségtelen, hogy az MSI videokártya üzlete él és virul, azonban ez már korántsem mondható el a cég alaplapok gyártásával és forgalmazásával foglalkozó részlegéről, melynek eladási mutatói az elmúlt hónapokban elmaradtak a várakozásoktól. A tajvani gyártó az idei év első hat hónapjában mintegy 5 millió darab alaplapot hozott forgalomba, ami azt jelenti, hogy amennyiben az MSI továbbra is el kívánja érni az idei év egészére előirányzott 13,1 milliós eladott alaplap darabszámot, akkor az év minden egyes hátralévő hónapjában legalább 1,3 millió darab alaplapot kell eladnia. Különböző források szerint egyébként nincs ok komolyabb aggodalomra, ugyanis a viszonylag gyenge első félévet egy erős második félév követi majd az MSI-nél, ami konkrétan azt jelenti, hogy az elkövetkezendő időkben az MSI alaplap gyártókapacitása 100 százalékosan ki lesz használva.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pöty #1
    Hajrá MSI! Egyik legkorrektebb videókártyagyártó cég. Meglehet nézni a honlapjukat is hányféle variációt gyártanak GF4-es szériából és mennyi mindent adnak a kártyákhoz. Mindamellett az olcsóbb cégekhez tartozik.

    Nemám abit, Ti4200-ból egy féle aztán az oldalukon agyonszépitik a Ti4400-asukat mikor kiderült hogy annak a legócskább a hűtése az összes gyártó közül. A 4200-as extrakivitelü kártyájukról meg semmit nem lehet hallani pedig azt is bejelentették!

    ASUS-ról meg köztudott mennyire túlbabrálja cuccait hogy a tesztekben jobb legyen... Na nem mondom nagyduzzogva azt is elfogadom.. :))

    Noname-ek persze emlitést se érdemelnek.

    Az MSI alaplapom pedig tökéletesen muzsikál már több mint fél éve és még jó ideig le se kell cserélnem!

    Hajrá MSI!