JohnnyCage

Két jó hír az ATI-nak, két rossz az nVidia-nak

A kanadai központú ATI Technologies-nek minden oka megvan az örömre. A társaság következő generációs megoldásainak debütálása után a társaság máris két jelentős megrendelést szerzett meg az nVidia orra elől.

Elemzők szerint az ATI két új megrendelése jelentős növekedést hozhat a társaság piaci részesedésében a rivális nVidia rovására. A társaság csütörtöki bejelentése szerint az Apple Computer új Power Mac G4 termékvonalába a társaság Radeon 900 Pro grafikus megoldásai kerülnek beépítésre, a Hewlett-Packard (HP) pedig a Radeon 9700 Pro grafikus processzort kívánja alkalmazni közeljövőben megjelenő Compaq Presario 8000 Series sorozatában.

Mint Tim Mahon, a Credit Suisse First Boston elemzője elmondta, az ATI két olyan termékvonalba jutott be új chipjeivel, amelyek korábban nVidia grafikus processzorokat alkalmazó megoldásokra épültek. A szakértő szerint az ATI a két megrendelés kaliberének megfelelően jelentős növekedést érhet el piaci részesedésében.

Az Apple Computer és az nVidia képviselői nem kívánták, a HP szóvivője megfelelő információ hiányában egyelőre nem tudta kommentálni az ATI csütörtöki bejelentését.

Mahon szerint a mostani megrendelések egyértelműen azt bizonyítják, hogy a piac elismerte, az ATI szállítja a jelenlegi leggyorsabb grafikus processzorokat. "Az ATI bejelentése, amely egyébként összhangban van saját álláspontunkkal, bizonyítja, hogy a társaság folyamatosan tör előre a csúcsteljesítményű, kiemelkedő nyereséget biztosító grafikus processzorok szegmensében" - mondta Mahon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • PyRex #29
    De inkább az a alámaság, hogy ezt több HW-oldal is leközli, mint szenzációt! :-))

    PyRex
  • PyRex #28
    Tudom, azért írtam, hogy kamu.
  • mir #27
    wildcat rulez.
  • mir #24
    persz csak ha találnak megfelelő mennyiségű DDRII memóriát, mert az sem megy jobban a samsungnak, mint a TSMCnak a .13mikron.az is nagyon nagyon drága lesz.
  • mir #21
    ok, igazad lehet, ezt a két céget mindítg összekeverem.

    "Miért az R9700-ben meg Parheliaban mi van?"
    éppen ez az. azokban is 256bites a busz, és mostanában a videokártyákat nem a GPU, hanem a memória gétolja sebességügyileg.(kyro család, meg még 1 pár család kivétel) a radeon 9700 azért tudja annyival lenyomni a GF4eseket, mert mert alapjábanvéve kb. 2*annyi a memóriasávszélessége.
    ha valaki azt várja az nv30tól, hogy agyonveri a radeon 9700 pro-t, annak mondom, hogy ebben ne legyen biztos. a hyperZ3 igen ütős lett, és én nem mernék fogadni rá, hogy gyorsabb lesz. persze ha DDR2őt használ, ez nem kétséges, de ezt nem tudjuk. ha nem használ DDR2őt, max 10-15%os sebességkülönbség látszik valószínűnek, mindkét irányba. bár valószínűbb, hogy az nv30 lesz gyorsabb, ezt el kell ismerni. de maíg egyetlen egy teszt sincs sehol sem, addig nem nyilatkoznék senki helyéban. csak az nVidia mondogatja, hogy majd ezzel mindenkit agyonütnek olyan gyors lesz, de az nVidia honlapján a ti 4600ast a világ leggyorsabb graf.kártyájának, a Quadro2őt pedig industry leadernek nevezik. ezek után nem adok az ő szavukra...
  • Inquisitor #20
    "nyilván ütősebb lesz, mint az ATIé, de annyival nem. ennek oka:256bites memóriabusz"
    Miért az R9700-ben meg Parheliaban mi van?

    Szerintem az nem az UMC hanem a TMSC akinek 15%-os a sikerült 0,13-as melója :) Ők gyártanák az NV30-ot.
    Az UMC meg az akivel az ATI tárgyal, hogy tudjon elég Radont gyártani ;)
  • mir #19
    az nVidia chipje nyilván ütősebb lesz, mint az ATIé, de annyival nem. ennek oka:256bites memóriabusz. nem fognak nagyságrendekkel elszakadni.
    azonkívül az nVidia az elemzők szerint vagy 2-3 hónapig iszonyatos veszteséggel fogja gyártani az nv30as chipeket, emrt az UMC nagyon rossz arányban termel .13mikronos cuccokat.
  • Inquisitor #18
    Már a Radeon 9700 csík is röhejes!
    A jelenleg forgalomba levő max. procikkal (P4-2.533B, Athlon XP 2.200+) a büdös életbe nem fognak 14-15.000 fölé menni!
    A MadOnion oldalán lévő 17.000 körüli értékek általában igencsak 3.5GHz+ OC procikkal jöttek ki, feltéve hogy azok se kamu értékek ...
  • TheZsenyka #17


    Az S3 Virge se semmi...
  • TheZsenyka #16
    Jól odaharapott a kis PCI-os S3-as...