JohnnyCage

5-20 százalékos növekedésre számítanak a kisebb alaplapgyártók

Akár a négy piacvezető cég, a másodvonalbeli alaplapgyártók is számottevő növekedésre számítanak júliusban, elsősorban a tradícionálisan erős iskolakezdési vásárlószazonra támaszkodva.

Az egyes alaplapgyártók júniusi eredménye nagymértében függ, vagy függött a társaságok erősségeitől, gyengeségeitől, és célszegmensétől. A lendületesen növekvő kínai piacot célzó Biostar Microtech International például az előzetes számítások szerint 5-10 százalékos bevételnövekedést ért el a hónapban, miután a társaság által leszállított alaplapok száma a júniusi 200 ezer darabról 205 ezer - 210 ezerre emelkedett.

Az Acorp Electronics szintén 5-10 százalékos növekedéssel számol júliusban, és mintegy 15 százalékos fellendülést vár augusztusra. Az európai és amerikai nagykereskedelmi piacot agresszívan célzó társaság júniusban 36 százalékos növekedést tudott elérni a megelőző hónaphoz képest.

A Soyo Computer a másodvonalbeli gyártóktól szokatlan módon bevételeinek 70 százalékát az amerikai piacon szerzi, az európai és ázsiai piacok pedig csak 20, illetőleg 10 százalékot tesznek ki. A társaság júniusban 60 százalékos bevételbeli visszaesést regisztrált, amely a gyártó szerint a felhalmozott raktárkészletek kiürítésének tudható be. Mivel a felhalmozott készletek kiürítése még nem fejeződött be, a társaság júliusban sem számít növekedésre.

A Chaintech Computer, Diamond Flower Electric Instrument (DFI), Epox Computer, Abit Computer, Jetway Information és Shuttle gyártók nagyjából azonos reményekkel várják a júliusi eredményeket. A társaságok mintegy 10-20 százalékos növekedésre számítanak a hónapban.

Ami a szállítási mennyiséget illeti, a másodvonalbeli alaplapgyártók közül a cégek saját becslései szerint júliusban a Biostar adta el a legtöbb, mintegy 210 ezer alaplapot. Az Epox és az Abit holtversenyben a második helyet foglalják el, a Shuttle pedig gond nélkül befut a harmadik helyre 130 ezer - 140 ezer alaplapjával.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!