JohnnyCage

Intel Tajvan: Egészséges az alaplap ipar

Bár az alaplapok iránti kereslet nem növekedett számottevően a június folyamán, az eszközökből fennálló raktárkészletek szintje, és ezáltal maga az alaplap ipar is visszazökkent a normális, megszokott kerékvágásba.

Mindezt Kelly Wu, az Intel tajvani részlegének vezetője mondta egy interjú során.

A chipgyártók átgondolt szállítási stratégiájának, illetve az alaplapgyártók árengedményeinek köszönhetően az alaplap piacot válságba sodró, felhalmozódó raktárkészletek fokozatosan megoldást nyertek. A gyártók szerint a legnagyobb raktárkészletek az első negyedév végén, illetve a második negyedév legelején halmozódtak fel, a helyzet azóta azonban már sokat javult, és a négy legnagyobb gyártó raktárkészletei gyakorlatilag már normális szintre süllyedtek.

A rendelésekből megítélve a júliusi eredmények valamivel jobbak lesznek, mint júniusban voltak. Az elemzők szerint mindez azért fontos, mert a júliusi eladások előrevetítik az augusztusban, vagyis az iskolakezdési vásárlószezonban elérhető eredményeket. Amennyiben a júliusi kereslet elmarad a várakozásoktól, az iskolakezdési szezon várhatóan végig gyenge lesz, és az egyetlen reményt az idei évben bekövetkező fellendülésre az október végén kezdődő karácsonyi szezon jelentheti az alaplap ipar számára.

Szakértők szerint a trend, miszerint a gyártók i845D-alapú, ugyanakkor a Pentium 4 533 MHz-es rendszerbuszát (FSB) is támogató alaplapokat dobnak piacra, nem az i845D chipkészlet raktárkészleteinek csökkentésére irányul. A társaságok célja inkább a megoldás életciklusának meghosszabbítása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!