JohnnyCage

Alaplap piac: Mérsékelt várakozások a harmadik negyedévben

Mivel az alaplap piac rövidtávú kilátásai egyelőre teljesen bizonytalanok, a legtöbb gyártó csak kismértékű növekedésre számít a negyedévben az elmúlt három hónap eredményeihez képest.

A vezető alaplapgyártók úgy vélik, az idei harmadik negyedév eredményei az év második negyedéhez képest csak minimális növekedést fognak mutatni, vagyis jóval kisebbet, mint a megelőző évben. A tavalyi év harmadik negyedében a négy legnagyobb alaplapgyártó mintegy 12,69 millió alaplapot tudott értékesíteni, ami 28,3 százalékos növekedést jelentett a megszokottan gyenge második negyedév 9,89 millió darabjához képest. A társaságok akkor az ugrásszerűen megnövekedő eladások miatt mintegy 20,5 százalékos bevételnövekedést értek el, és a második negyedévi 36,071 milliárd tajvani dollár bevétel helyett 43,481 milliárd tajvani dollár bevételt regisztráltak.

Bár a harmadik negyedév az iskolakezdési vásárlószezon miatt tradícionálisan erős, a gyártók az idei évben nem számítanak az eladások jelentős fellendülésére. Az optimistább társaságok szerint a legvalószínűbbnek egy 10 százalékos növekedés tűnik az áprilistól júniusig tartó időszakhoz képest.

A Goldman Sachs szerint a harmadik negyedév minden valószínűség szerint a kereslet jelentős növekedését fogja hozni, noha ez a növekedés nem lesz olyan jelentős, mint a korábbi években. A vezető gyártók közül az ASUStek Computer fokozatosan növekvő eladásokra számít, a Micro-Star International (MSI) pedig a társaság reményei szerint profitálni tud az európai rendszerintegrátorok növekvő rendeléseiből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!