JohnnyCage

Az Abit sem akar kimaradni az "olcsó alaplap" üzletből

A klónpiac visszaesésével a tajvani alaplapgyártó Abit Computer is követni kívánja az ECS és ASUStek Computer cégeket az alsókategóriás alaplapok piacára való betöréssel.

Mint Edwin Lin, az Abit elnöke közölte, a társaság egyelőre két új alaplapot kíván piacra dobni az egyre inkább favorizált, jelentős piaci kereslettel rendelkező alsó árszegmensben. A két új Abit alaplap modell a Silicon Integrated Systems-féle (SiS) SiS645, illetve az Intel-féle i845GL chipkészletre fog épülni.

Bár a két új Abit alaplap a piac legalsó szegmensét célozza, a megoldások ára várhatóan valamivel az ASUStek-féle Hua Ching által gyártott modelleké fölött marad. Az ASUStek újonnan létrehozott kínai leányvállalata a társaság hátterével, illetve a SiS támogatásával várhatóan egyedülállóan alacsony költségek mellett tudja majd előállítani alaplapjait.

Lin szerint az Abit havonta mintegy 100 ezer darabot fog gyártani az új, olcsó alaplapokból. A vezető szerint az alaplapok piaca az idei második negyedévben továbbra is gyenge eredményeket hoz, de az OEM számítógépgyártók termékváltásai májusban némileg fellendítették az Abit eladásait. Az úgynevezett másodvonalbeli alaplapgyártók közül egyébként jelenleg egyedül az Abit szállít alaplapokat a vezető OEM PC gyártóknak.

Az Abit OEM megrendeléseinek legnagyobb része jelenleg az Intel i845G integrált grafikus chipkészletével szerelt Pentium 4 alaplapokra irányul - közölte a vezető, aki hozzátette, hogy a szakértők nem jósolnak jelentős sikereket a megoldás olcsóbb, i845GL változatának. A PC gyártók számára az i845G chipkészlet elsősorban jobb bővíthetőségi lehetőségeivel emelkedik ki az i845GL mellől.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!