JohnnyCage

Kétszámjegyű növekedés az IT ipar hat szegmensében

A tajvani CD-RW meghajtó szállítások az idei évben több, mint 200 százalékkal növekednek, amely mellett hat másik üzleti szegmens ér el kétszámjegyű növekedést, állítja a Market Intelligence Center (MIC).

A tajvani szervezet 24-én kiadott jelentése szerint az év első felében 371,2 százalékkal növekedtek a CD-RW meghajtók szállításai, amely 257,5 százalékos bevételbeli növekedést, 962 millió dollár összbevételt jelent. A második félévben várhatóan további 14,517 millió CD-RW újraíró meghajtót szállítanak le a gyártók, amely az egész évet tekintve 28,534 millió darab eszköz eladását jelentené. A 2001-ben eladott darabszám ennek alig egyharmada, értéket tekintve pedig megközelítőleg a fele.

Ezzel az eredménnyel a tajvani cégek 55 százalékos részesedést szereznek a CD újraíró meghajtók piacán, amely az idei évben 52,114 millió eladott eszközre fog bővülni.

A MIC jelentése szerint szárnyal Tajvan notebook ipara is. Idén várhatóan 18,14 millió hordozható PC-t fognak gyártani a tajvani társaságok, amely 20 százalékos növekedés 2001-hez képest, és jóval több, mint az a 17 millió, amelyre a szakértők korábban számítottak. A globális notebook piac eladásai az idei évben elérik a 30 milliót, amelyből a tajvani részesedés mintegy 60 százalék lesz.

A notebook gyártók szerint a növekedés elsősorban az otthoni felhasználóknak köszönhető, a vállalatok továbbra sem költekeznek.

A hálózati eszközök piaca szintén jó eredményeket érhet el 2002-ben. Az xDSL modemek eladásai például 145,2 százalékkal növekednek darabszámban, és mintegy 81,5 százalékkal összértékben. A MIC jelentése szerint a szegmens növekedése a második félévben lassulni fog, az éves eredmény azonban még így is bíztató lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!