JohnnyCage

Csökkent a tajvani gyártók alaplap termelése

A japán Nikkei Market Access jelentése szerint a gyártási stratégiák módosítása miatt a tajvani alaplapgyártó cégek termelése az idei második negyedévben jelentős visszaesést szenvedett.

Az asztali számítógépekhez készülő alaplapok gyártási mennyiségét a második negyedévben 19,89 millió darabra csökkentették a tajvani cégek, ami jelentős, 12,5 százalékos visszaesését jelent az első negyedévhez képest, és 2,8 százalékkal marad el 2001 második negyedévétől.

A visszaesést a szakemberek elsősorban a várakozásoknál jóval kisebb piaci kereslettel magyarázzák, illetve azzal, hogy a gyenge kereslet a gyártási stratégia jelentős módosítására késztette a cégeket, derült ki a Nikkei MA jelentéséből.

A japán piackutató cég a társaságok saját előjelzéseire építve úgy véli, hogy a piacvezető ASUStek Computer szállításai a második negyedévben 3 millió alaplapra csökkentek a megelőző három hónapos időszak 4,5 milliós eredményéhez képest. A társaság ennek ellenére várhatóan tartani tudja majd tervét, amely 18 millió alaplap értékesítését jelentené az idei évben. Az ASUStek ezzel egyidőben piacvezető pozícióját is megőrzi.

A második helyet az Elitegroup Computer Systems (ECS) bérelte ki, a Micro-Star International (MSI) azonban a harmadikról a negyedik helyre csúszott. Az MSI helyébe a Foxconn Electronics, illetve a márkanév mögött álló Hon Hai Precision Industry lépett. A Hon Hai az MSI mellett egyébként a korábbi negyedik helyezett Gigabyte Technology-t is maga mögé utasította, amely utóbbi cég így az ötödik helyre szorult. A Nikkei MA jelentése szerint a négy legnagyobb tajvani alaplapgyártó a globális alaplap piac termelésének 56 százalékáért lesz felelős 2002-ben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!