JohnnyCage

Nem hoz rekordalacsony árakat az ASUStek új leányvállalata

Bár az ASUStek újonnan létrehozott, Hua Ching nevű leányvállalata az anyacég teljes támogatását élvezi, a társaság által gyártott alaplapok egyelőre nem fognak rekordalacsony árakat hozni.

Mindezt az új társasághoz közel álló hírforrások közölték a napokban.

Az elemzők korábban arra számítottak, hogy a Hua Ching az ASUStek támogatásával a piacon egyedülállóan alacsony áron tudja majd kínálni alaplapjait. Az ASUStek új leányvállalata e tekintetben nyíltan az Elitegroup Computer Systems-szel (ECS) száll versenybe, amely cég olcsó alaplapjaival jelenleg sikert sikerre halmoz.

Mivel azonban az ASUStek nem minden esetben kíván az ECS-hez hasonló stratégiát alkalmazni a Hua Ching esetében, és többek között egyensúlyt szeretne találni a minőség és az ár között, a Hua Ching alaplapok árai mintegy 10 százalékkal lesznek alacsonyabbak az MSI, illetve Gigabyte alaplapoknál, viszont drágábbak lesznek az ECS modelleknél. A hírforrások szerint a Hua Ching árai az elkövetkező egy évben mindenképp a rivális ECS árai fölött maradnak.

Mivel az ASUStek és Hua Ching márkanevek alatt piacra kerülő alaplapok teljesen más piaci szegmenst céloznak, a szakértők szerint a társaság sikere a márkák szétválasztásán, illetve a forgalmazói csatornák menedzselési módján múlhat. Egyesek úgy vélik, az ASUStek két márkaneves stratégiája egyáltalán nem lehet hatékony.

Johnson Chiang, az ECS elnöke szerint egy telített piacon egyáltalán nem bölcs dolog új márkanevet bevezetni. Joseph Hsu, a Gigabyte elnöke, illetve Dandy Yeh, a társaság vezetői bizottságának elnöke úgy vélik, egy ilyen lépésre semmi szükség nincs.

A riválisok, illetve a független szakértők kétségei ellenére az ASUStek optimista az új leányvállalat kilátásait illetően. A társaság szerint a Hua Ching havi szállítási mennyisége az év végére elérheti a 150 ezer - 200 ezer alaplapot. A kínai leányvállalat 2003 végére az ötödik legnagyobb alaplapgyártó lehet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!