JohnnyCage

Félénkebbek offline társaiknál az internet felhasználói

Vagy éppen fordítva. A kutatók mindenesetre összefüggést keresnek az emberek félénksége, gyenge kommunikációs képessége, illetve az Internet között.

A kutatók szerint tény, hogy az amerikaiak egyre félénkebbé válnak. Kérdés lehet azonban, hogy a technológia, illetve az Internet vajon megoldást jelenthet-e a problémára, vagy éppen fokozza azt.

A világháló az elmúlt néhány évben különböző kontinenseken élő embereket kötött össze, és az azonnali üzenetküldő szolgáltatásoknak köszönhetően napjainkban egyre több ember mindennapos kommunikációs eszközévé válik. Az amerikaiak az elmúlt 25 évben egyre félénkebbé váltak, mondta Dr. Bernardo Carducci, az Indiana University egyetem Shyness Research Institute intézetének vezetője. A kutató szerint a félénkség az elmúlt években tetőzött az Egyesült Államokban, és jelenleg a megkérdezettek mintegy 45 százaléka vallja magát félénknek.

Carducci nem szívesen magyarázza a jelenséget a technológiával, sőt szerinte a technológia segít a legfélénkebbeknek a beilleszkedésben. Sokan vannak azonban, akik csak a monitor mögül mernek kommunikációs kapcsolatot létesíteni másokkal. - A félénk emberek egyik eszköze az Internet - mondta Carducci, aki számos olyan emberrel találkozott, aki csak a világhálón mert barátokat, társat keresni, illetve randevút kérni. - Az a baj, hogy minél többet töltenek az Interneten, annál inkább a világhálót tartják az ismerkedés egyetlen lehetséges eszközének. A komoly kapcsolatok kialakításának esélye így azonban meglehetősen csekély - tette hozzá.

Carducci, aki egyébként semmiképpen nem tartja károsnak az Internetet úgy véli, a világháló sem mindig segít. Bár való igaz, hogy a félénk emberek az interneten szégyenlősség nélkül kereshetnek társat, akit később személyesen is megismerhetnek, sok "online társkereső" reménytelenül esetlen marad a való világban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mike #8
    hülyeség
  • braindance #6
    TheZsenyka, kabbe, ez én akartam írni.
    Mármint visszavonom az előző mondatom, lehet hogy egy maffiafőnök gyermeke vagy, még a végén megkeresnek és megölnek.

    Jézusom, meg fognak keresni...
    :O
  • Laci73 #5
    ...annyira félénkek hogy 90%-uk rendszeresen töltöget illegális anyagokat :)
  • Devla #4
    Meghogy az amerikaiak felenkek? A sotetparaszt jelzo jobban illik rajuk :)
  • Garrett #3
    ezek tényleg hülyék jövőhéten mit fognak kutatni?
  • TheZsenyka #2
    Nem is merek ideírni semmit :)
  • Lacc #1
    "Shyness Research Institute" Miket ki nem találni az amcsik... :D