JohnnyCage

Az információéhség is csillapítható a McDonald's-ban

A világ egyik legnépszerűbb gyorséttermének japán egységei az internetes befektető Softbank jóvoltából a jövőben nagysebességű internetezési lehetőséget is biztosítani fognak a vendégek számára.

A Softbank kedden jelentette be, hogy megállapodást kötött a McDonald's Japan-nel, amelynek értelmében a társaság broadband (szélessávú) internethozzáférést fog biztosítani az éttermek vendégeinek.

Mint a társaság közleményéből kiderült, a felhasználók nem a japán McDonald's éttermekben elhelyezett számítógépek segítségével kapcsolódhatnak majd a világhálóra, hanem saját notebookjaikat és egyéb eszközeiket köthetik előfizetés ellenében az internetre evés közben. A lépés Japán mintegy 4000 McDonald's gyorsétterméből változtat internetes kávézót.


Masayoshi Son, a Softbank elnöke elmondta, hogy a két társaság az internetezés lehetősége mellett a világháló segítségével működő telefonos szolgáltatást is nyújtani fog a vednégek részére. "Mindez viszonylag alacsony pluszberuházással megvalósítható, és szeretnénk több bevételi forrást is kialakítani a rendszerhez" - mondta. Yasuyuki Yagi, a McDonald's Japan egyik vezetője hozzátette, a vendégek a drótnélküli hálózat segítségével a rendeléseik ellenértékét is ki tudják majd fizetni.

A Nihon Keizai Shimbun üzleti napilap információi szerint a szolgáltatás elsőként Tokióban kerül bevezetésre a hónap végén, nem sokkal később pedig a többi japán McDonald's étteremre is kiterjed.

A McDonald's Japan, amely 55 százalékban az amerikai gyorsétterem óriás McDonald's tulajdonában van, a tavaly szeptemberi kergemarhakór járvány óta nem igazán tudja fellendíteni eladásait. A társaságot az emberek marhahústól való félelme mellett az egyre erősödő konkurenciaharc is nehéz helyzetbe hozta, de a 2001-es éveben minimális, 1,1 százalékos bevételnövekedést így is el tudott érni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Csiszi #8
    - Letöltünk valamit?
    - Ok, akkor vegyünk egy sajtburgert! :)

    Egyébként nyugaton egy csomó üzletember kajál ilyen helyeken ebédidőben. Szal lehet ott jól fog jönni (meg több laptop is van mint itt :)
  • NasaTm #4
    Ker valaki egy McDonald`s CheeseBurgert ?
    :)))))))))))))))
  • Csiszi #3
    Khm.
    Azért az anyag mellé (gondolom valahonnan fordítva lett) odafért volna, hogy pl itthon a Burgerekben már tök rég óta ki vannak téve gépek... Neadjúristen valami statisztika, hogy mennyire szeretik használni az emberek, stb :)
    Mint építő kritika mondom, néha lehetne "magyarítani" ezeket a híreket... sokkal élvezetesebb lenne, mint folyton csak külföldiekről olvasni... egy mail az elendernek vagy a burgernek, hogy nincs-e adat a sikeréről, próba-cseresznye...