JohnnyCage

Továbbra sem indíthatja újra szolgáltatását a Napster

A Los Angeles-i fellebbviteli bíróság megerősítette azt a korábban hozott ítéletet, miszerint a Napster mindaddig nem indíthatja újra szolgáltatását, amíg az teljesen meg nem felel a lemezkiadók követelményeinek.

A Napster egyelőre nem kívánta kommentálni a döntést.

Az egykor több tízmillió felhasználóval büszkélkedő fájlcsere hálózat tavaly júliusban szűnt meg, mivel működtetője, a Napster Inc. a bíróság határozata ellenére sem tudta kizárni a hálózatból a lemezkiadók tulajdonában lévő zeneszámokat. A lemezkiadók még 1999-ben perelték be a Napstert, mivel szerintük a társaság azonos nevű fájlcsere hálózatának segítségével megkönnyítette az internetezők számára a zenefájlok illegális terjesztését.

A konkurens szolgáltatásokat követve a Napster januárban megkezdte új, előfizetés-alapú szolgáltatásának tesztelését, amely azonban addig nem indulhat be, ameddig a társaság nem köt szerződést az összes perelő lemezkiadóval. Ráadásul az is kérdéses, hogy a szolgáltatás egykori 60 millió felhasználójából mennyien lesznek hajlandóak fizetni az új Napsterért.

A fellebbviteli bíróság mostani döntésével megerősítette az elsőfokú ítéletet, illetve azt az előzetes határozatot, amely szerint a Napster nem indíthatja újra szolgáltatását, ameddig a hálózatból nem szűrhetőek ki 100 százalékos biztonsággal a jogvédett zeneszámok. "A szolgáltatás leállítása helyes döntés volt a Körzeti Bíróság részéről, amely összhangban volt az elsőfokú ítélettel" - áll az Egyesült Államok 9. Körzeti Fellebbviteli Bíróságának döntésében.

Marilyn Hall Patel bírónő az elmúlt hónapban haladékot adott a társaságnak, hogy az bizonyítékot gyűjthessen a lemezkiadók ellen, mielőtt a bíróság kimondaná a végleges ítéletet. A Napster azt állítja, hogy a lemezkiadók visszaélnek helyzetükkel, és illegális eszközökkel próbálják kiterjeszteni befolyásukat az online zeneszolgáltatások piacára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Csatti #6
    Tevedes, a napster volt az elso, nem egy csepp a tengerben. Adott egy remek otletet a tobbieknek, akik most mar ugyesebbek. Elobb utobb kialakul egy olyan rendszer, amivel mar nem igazan tudnak mit kezdeni ezek a buzi lemezkiadok. Persze a mostani helyzettel sem tudnak mar...
  • Yfel #4
    Szerintem ez egy kifejezetten jo dolog... addig sem fognak a kazaa es a morpheus utan menni
  • Ramza #3
    Tudnám, hogy egy halottba minek kell belerugni rendszeresen. Temessék el, azt csókolom.
  • corleone #2
    re
  • Gery1980 #1
    Napster nem indíthatja újra szolgáltatását, ameddig a hálózatból nem szűrhetőek ki 100 százalékos biztonsággal a jogvédett zeneszámok.....Ez nevetséges.A Napsternek egyértelműen leáldozott.Ráadásul fizetni érte.Abszurd dolog.