JohnnyCage

A Bertelsmann megszerezte a Napster platformját

A Bertelsmann AG médiacsoport bejelentette, hogy megszerezte a Napster Inc. új, előfizetés-alapú internetes zeneszolgáltatásának technológiai platformját saját BeMusic részlege számára.

A Napster Inc. már hónapok óta fejleszti azt a fizetős, online zeneszolgáltatást, amely a társaság korábbi, ingyenes szolgáltatásával ellenben mentes lesz az illegális másolásoktól, és szigorúan a lemezkiadók kikötései szerint fog működni. A Bertelsmann AG, amelynek BMG (Bertelsmann Music Group) leányvállalata korábban a pártfogása alá vette a kiadók kereszttüzében álló társaságot és szolgáltatást, most licenszelte a Napster új szolgáltatás platformját saját alkalmazási céljaira.

A mostani megegyezés a Napster Inc. és Bertelsmann AG közötti, alig egy éves szövetség legújabb eredménye. A Napster, amelyet gyakorlatilag mind az öt nagy lemezkiadó perelt illegális zenemásolást lehetővé tévő szolgáltatása miatt, pusztán a Bertelsmann-nak köszönheti, hogy nem tűnt el a Föld színéről. A Bertelsmann azonban nem véletlenül fordult szembe a többi kiadóval, és állt a Napster mellé: A társaság óriási lehetőségeket lát a Napster szolgáltatásában, amelyet alig egy-két éve még tízmilliók használtak. A Bertelsmann számításai szerint amennyiben csak az egykori Napster felhasználók töredéke előfizet az új szolgáltatásra, az is igen komoly sikert (és bevételt) jelenthet.

A társaságok elmondása szerint a Bertelsmann-féle BeMusic, amelynek hamarosan már a Napster szolgáltatás platform is része lesz, jelenleg 23 millió felhasználóval rendelkezik. A Napster új platformjának bizonyos részei mintegy alapként fognak szolgálni a BeMusic közelben beinduló új szolgáltatási rendszerének.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!