Franczy

Xbox, GameCube: abszolút sikertermékek

Ahogy arról az elmúlt napokban beszámoltunk, a Goldman Sachs cég legfrissebb felmérései szerint az Egyesült Államok nagyobb városaiban található számítástechnikai kereskedések és játékboltok mintegy 73 százalékának kifogyott a raktárkészletéből a Microsoft Xbox játékkonzol, a boltok 47 százalékában pedig a Nintendo GameCube számít hiánycikknek. A piackutató cég ezen adatait alátámasztják a két óriáscég legfrissebb jelentései is, ugyanis a Microsoft és a Nintendo képviselői a napokban bejelentették, hogy vadonatúj játékkonzoljaik első szállítmányait lényegében teljes mértékben felvásárolták már, vagyis a világméretű gazdasági nehézségek a jelek szerint semmilyen negatív hatással nem voltak a virágzó konzolpiacra.

A Wall Street Journalban a Nintendo képviselője azt nyilatkozta, hogy november 23-ig eladták az első szállítmányba tartozó mintegy 700 ezer GameCube játékgépet, melynek következtében a cég vezetősége úgy döntött, hogy a karácsonyi szezonban az eredeti tervekhez képest 200 ezer darabbal több GameCube-ot szállítanak majd le az amerikai kereskedőkhöz, és a cég reményei szerint a GameCube eladási mutatói hamarosan elérik majd az 1,3 milliós darabszámot. A konzolpiacon egyelőre még csak tapogatózó Microsoft a Nintendóhoz hasonló kiváló eladási mutatókról számolt be a napokban, ugyanis a cég képviselői elmondták, hogy az első Xbox szállítmányba tartozó mintegy 300 ezer konzolt az utolsó darabig sikerült eladniuk. A Wall Street Journal értesülései szerint a Microsoft természetesen nem hagyja, hogy hiánycikk legyen az Xbox, így a szoftveróriás a karácsonyi időszak alatt mintegy 1,5 millió darab konzolt tervez leszállítani a kereskedőkhöz.


A Credit Suisse First Boston (CSFB) befektetési tanácsadó cég szakértői szerint az újgenerációs konzolok sikerének értelemszerűen nem csak a hardvergyártók örülhetnek, hiszen egy konzol sikeressége a rá fejlesztett játékok, és azok fejlesztőinek sikerességét is jelzi. A tényszerű adatok is ezt mutatják, ugyanis az említett két új játékgépre fejlesztő szoftvercégek közül az Electronic Arts, a THQ, az Activision és az Acclaim Entertainment részvényeinek ára rendre 32, 31, 44, illetve 90 százalékkal növekedett az elmúlt hetekben.

Ezzel párhuzamosan a Nintendo ugyancsak a napokban jelentette be, hogy jelentős mértékben csökkenti a közelmúltban debütált hordozható videojáték, a Gameboy Advance játékfejlesztési licencjogait, mely lépésnek köszönhetően a közeljövőben egyre több, és egyre olcsóbb játékok jelennek majd meg a legújabb Gameboy-ra, vagyis a Nintendo manapság egyáltalán nem panaszkodhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KIP #73
    Aki hardcore ge'mer az ugy is elgondolkozik
    mi vegyen...
  • GAMECUBE #72
    igy a viszonyitasi alapom is nagyobb
  • GAMECUBE #71
    TURO RUDy!!
    Bocs, de miert lenne beteges?? mert nem a szanalmas pc-t ajnározom??
    Mert amiket leirtam abban hulyeseg nem volt, csak a pc-s jonep nem ert vele egyet... bazz egy rohgadt konzoljatekkal nem jacotta pc-sek nagy resze, ha latott is, az sem ajobbik fajtabol valo.
    Nem nyomatok teves elkepzeleseket, amit leirtam a gamekrol, meg a pc-sek stilusarol, az igaz, bazz ha nem tapasztaltam(es rohogtem volna ki mar ezer embernel) akkor azt mondom oke... de ezt jo paran ala is tamaszthatjak ha akarod.
    pszichés problémákkal meg te bajlodsz, mert nem fogod fel ami irok, csak mondod a lenezo szovgedet... mar bocs, ha joban megnezed a pc-sek irási stilusat, es azt amit és ahogy en irtam, rajossz, kik az igazi taplok.
    NEm vagyok markafuggo, most is van 2fele konzolom, sot minden konzolom volt eddig, es lesz is (kivetel xbox), es a pc-s gamekat is mind megnezem es ami jo ki is jaccom.(a hihetetlen kis konzolos IQ-nkkal), szal tovabb latok, mint hinned, bazz nem hiszem hogy nalam sokan tobb jatekkal jacottak volna....
  • Janey #70
    Az a baj mostansag az emberekkel, hogy rohadtul irigykednek a masikra. Legjobb pl. a elvakult konzolosok, ha kijon a gepuk akkor nagymellennyel odavagjak mindenkinek, hogy ez a gep a tuti es slussz. Ha menet kozben kijon egy masik tutibb gep akkor foggal-korommel vedik a sajatjukat, talan tuzbe is tennek a kezuket a gepert, mert paraznak, hogy a nouveau masina lealazza az oveket. A konzolnak a hatranya,hogy nem fejlesztheto ezert a keszitok megprobalnak olyan gepet csinalni ami jo par evig kitart. De a technika ugyis utoleri es lehagyja. A hatranya az elonye is egyben mert a keszitoknek lehetoseguk van a gep utolso bitjenek a kifacsarasara es ezlatal a meglevo rendszerre tokeletesithetik a jatekot. Lehet, hogy mire ide eljutnak a fejlesztok a game kulalakja nem lesz szalonkepes de a sima futas, a jatszhatosag karpotol. Sokszoval: a konzol nem rossz dolog, jatszol vele es kesz, ha megunod vagy kijon jobb akkor azt megveszed. Ennyi.. a regit meg eladod vagy megtartod nosztalgianak.
    Ja, ha mindegyiket meg akarod venni?? hmm.. itt magyarorszagon nem nagyon tobzodunk a penzben..szerintem ha konzolt akarsz venni azt vedd meg amelyiknek a jatekkinalata egyezik a tieddel, es szard le hogy a masiknak milyen es mit tud.
    Ja ha te markafuggo vagy akkor elvakult is vagy es nem latsz az orrodnal tovabb...
  • SO aka Devil #69
    Jok ezek a havokos avik, de azert nem kell azt hinni hogy azert mert egy gepre lehet ilyen demot irni, attol 1.) ezeket az effekteke valos jatekban is fel lehet hasznalni (FPS ilyesmi) 2.) ezektol az effektektol jobbak lesznek a jatekok - tehat ki is lehet oket hasznalni csicsan kivul masra is 3.) ilyen effekteket nem lehet sokkal gyengebb hardveren megcsinalni.
    Pld. tok jo es latvanyos vizeffekteket (hullamzas, attetszoseg, fenytores!) csinaltak a szaros PSX-re a Crash Bandicoot-ban, vagy a Forsaken-ben. Lehet hogy nem felelt meg pixelrol pixelre a fenytores szabalyainak - de ne legyen SO aka Devil a nevem ha erre tenyleg szukseg van egy jatekban!!!
  • _RudY_ #68
    GC te minden este rohadsz egy pc előtt, folyamatosan lesed a konzolos topicokat és nyomatod a téves elképzeléseidet a bitekről + a konzolos pr szöveget. Nekem úgy tűnik komoly pszichés problémáid vannak \÷/
    Szép és jó dolog a konzolozás (is), de amit te csinálsz az már beteges.
  • Ali #67
    Elég az. Arra csinálták.
  • GAMECUBE #63
    en is szeretem a baldurs gatet.... ki mondta higy nem?? csak ugye azt egy konzolos 15perc kihivast se biro ember nem birja vegig nyomni.
  • GAMECUBE #62
    szerintem az sem az..... en visszaolvastam az egesz forumot, es bazzeg en tok normalis voltam, csak leirtam a tenyeket, meg azt is hogy hogyan viselkedik egy atlag pc-s( erre mivel sokan magukra ismertek, a halalomat akarjak, anyaznak, meg teszik itt a meno, en semmi rosszat nem szoltam, csak leirtam az allaspontomat, ami nem hulyesegekbol all, aki nem befelefordult, az egyetert vele...
    csak nem szeretem ha a konzolos gamekat leovizzak.mikor a pcs se nehez.
  • GAMECUBE #59
    hat sokkal tobb szorazasom van, mint neked te kis pc elot ulo monitorarc faszkalap, bazz menjel azt irjal programot,:) hulye begyokosodott pc buzi... nem teccik amit irtam a hulye fajtatokrol mi?,,mert azok vagytok, es a sok anyazasbol ki is tunik, hogy idegesit titeket, mert igaz... bekepzelt buzi otthonulo, pc farkak vagytok, menjetek szedjetek le porno videot, azt csá van nektek....(jobb ugyse jut... monitorarcok:)