JohnnyCage

Melyik játékkonzol a legolcsóbb az USA-ban?

Természetesen a SEGA Dreamcast modellje, amelynek árát a japán gyártó az éven immár sokadik alkalommal csökkentette le. A Dreamcast konzol így most meglehetősen barátságos, 49,95 dolláros áron szerezhető be az Egyesült Államokban.

A SEGA játékkonzoljának gyártását még az idei március végén állította le a gyártó, jókora megdöbbenést váltva ki ezzel a piacon. A kiélezett konkurenciaharc közepedte az egyébként jó grafikával megáldott eszköz a Sony és Nintendo vetélytársak mellett ugyanis teljesen háttérbe szorult, eladásai pedig messze a várkozások alatt maradtak. A SEGA, amely óriási veszteségeket halmozott fel, immár kizárólag játékszoftverekkel, és hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokkal foglalkozik, és lassan kezd talpraállni.


A Dreamcast gyártásának leállításakor a SEGA-nak még komoly raktárkészlete volt a konzolból, amelyet a cég újabb és újabb árcsökkentésekkel kíván végleg kiüríteni. Bár a konzol gyártása leállt, a SEGA még kiad néhány új játékot hozzá a közeljövőben, így a jelenlegi 49,95 dolláros, rendkívül alacsony árával sokakat csábíthat. A legutóbbi árcsökkentést megelőzően a konzol 79,95 dollárba került az amerikai piacon, a játékszoftverek ára pedig 29,99 - 49,99 dollár között változik.

A SEGA elmondása szerint a társaság várhatóan az utolsó Dreamcast konzolokat is eladja még az idei karácsonyi szezon alatt, az eszköz ezt követően pedig végleg eltűnik a piacról. Az Egyesült Államokban jelenleg mintegy 230 ezer, Japánban pedig mintegy 40 ezer darab Dreamcast konzol vár eladásra, közölte a gyártó amerikai leányvállalata a napokban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!